12 cinsel saldırı iddiasına rağmen Kevin Spacey'ye rol veren yönetmen konuştu

"Kolay bir karar değildi"

Gene Fallaize'in yazıp yönettiği filmde Lauren Metcalfe ve Mark Hampton da rol alıyor (Reuters)

64 yaşındaki Oscar ödüllü oyuncu Kevin Spacey, hakkında açılan cinsel saldırı davasında dün beraat etmişti. Daha önce hakkında açılan davayı "hükümsüz" olarak nitelendiren Amerikalı oyuncuya cinsel saldırı, rıza olmadan cinsel ilişkiye girmeye neden olmak ve bir kişiyi cinsel birleşmeye zorlama suçlamaları yöneltilmişti. 

Londra'daki Southwark Kraliyet Mahkemesi’nde görülen duruşmada kararın açıklanmasının ardından Spacey, gözyaşlarını tutamamış ve mahkemeye teşekkür etmişti.

"Kararımın doğruluğu kanıtlandı"

Geçen yıl Kevin Spacey'ye Britanya'daki cinsel saldırı davasından aylar önce rol vererek tartışmalara yol açan düşük bütçeli bağımsız filminin yönetmeni, kararının doğruluğunun kanıtlandığını söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasımda, Kraliyet Savcılık Servisi'nin Spacey'nin karşı karşıya kalacağı cinsel suçlama sayısını 12'ye çıkarmasından sadece iki hafta sonra duyurulan Control, Britanyalı bir politikacının kendi kendine giden otomobilinin intikam peşindeki bir adam tarafından kaçırılmasını konu alan bir gerilim. Spacey, filmde baş düşman olarak sadece seslendirme rolünü üstlendi.

Dün Spacey'nin tüm suçlamalardan aklanmasından kısa süre sonra Sky News'a konuşan yazar-yönetmen Gene Fallaize, iki Oscarlı oyuncuyu kadroya almanın "riskli bir hamle olacağını kesinlikle bildiğini" söyledi.

"Spacey'yle suçlamalar hakkında hiç konuşmadık"

Fallaize sözlerini şöyle sürdürdü: 

Yapımcılarımla artıları ve eksileri hakkında uzun uzun tartıştık, gerçekten tarttık. Kolay bir karar değildi. Ancak en iyi kararı verdiğimizi düşünüyoruz ve bu kararın arkasındayız. Ve bugün, doğru karar verdiğimiz kanıtlandı.

Spacey'nin rolünün bir günde kaydedildiğini ifade eden film yapımcısı, bunun "bağımsız bir film yapımcısı olarak kendisi için en muhteşem deneyim" olduğunu söyledi. Fallaize, aktörü role getirdiği "yoğunluk" için övdü.

38 yaşındaki önetmen ayrıca Spacey'yle suçlamalar ya da ceza davası hakkında hiçbir zaman doğrudan konuşmadığını, konuyu sadece hukuk ekibiyle ele aldığını söyledi.

"Oyunculuk geçmişiyle gurur duyuyor"

Fallaize, "Hayatının nasıl değiştiği hakkında konuşurken dolaylı şeyler vardı" dedi ve ekledi:

House of Cards hakkında konuştuk, ki diziden çıkarıldığı için bu konuyu açıp açmayacağımı bilmiyordum ama bu konular hakkında son derece özgürce ve açık şekilde konuştu. Diziyle gurur duyduğu belliydi. Bence oyunculuk geçmişiyle de çok gurur duyuyordu ama durumu tamamen kabullenmişti.

Mahkemenin verdiği beraat kararının ardından Spacey'yle ilgili en çok konuşulan konu, 2017'de çıkan cinsel saldırı iddialarından önce kariyerinin zirvesinde olduğu günlere dönüp dönemeyeceği. Fallaize ise dönebileceğine inanıyor:

"Şansı çok yüksek"

Britanyalı yönetmen, "Bugün gördüğüm tepki -ki ben Kevin'in yaşadıklarının çok küçük bir parçasıyım- son derece olumlu oldu" dedi.

Oyuncu seçimleri sırasında bizi riskler konusunda uyaran, 'Dikkatli olun çünkü bu bizi etkileyebilir' diyen insanların hepsi bugün ortaya çıkıp bunun ne kadar dahice bir oyuncu seçimi olduğunu söyledi. Dolayısıyla, sadece bugün yaşadıklarım bile Kevin'in şansının çok yüksek olduğunu gösteriyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Sky News

DAHA FAZLA HABER OKU