Barbenheimer çılgınlığı, Görevimiz Tehlike'yi zora soktu

Greta Gerwig, gösterime girdiği hafta sonu en büyük açılışı yapan kadın yönetmen rekorunu Barbie'yle kırdı

Aksiyon serisi Görevimiz Tehlike'nin son filmi Ölümcül Hesaplaşma (Dead Reckoning), Barbie ve Oppenheimer'ın çifte vizyonu karşısında gişede zorlanmaya devam ederken, Tom Cruise kendi tehlikeli göreviyle boğuşuyor gibi görünüyor.

İkinci hafta sonunda Christopher McQuarrie'nin yönettiği Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm'ün (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One) hasılatı, Barbie ve Oppenheimer karşısında yarışırken yüzde 64 düşüşle 19,5 milyon dolara geriledi.

Greta Gerwig ve Christopher Nolan'ın yönettiği filmlerle 21-23 Temmuz, ABD gişelerinde tüm zamanların en yüksek hasılat yapan 4. hafta sonu oldu. Ayrıca ilk kez aynı hafta sonu bir film 100 milyon dolar ve üzeriyle (155 milyon dolarla Barbie) bir diğeri de 50 milyon dolar ve üzeriyle (80,5 milyon dolarla Oppenheimer) açılış yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in Mattel'in ürettiği oyuncak bebekleri canlandırdığı Barbie, kadın yönetmenler arasında hafta sonu açılış rekorunu kırdı. Patty Jenkins'in 2017 yapımı filmi Wonder Woman, Kuzey Amerika'daki 103,3 milyon dolarlık açılışıyla bir önceki rekorun sahibiydi.

Görevimiz Tehlike serisinin 7. filmi Ölümcül Hesaplaşma gişede bir tehditle karşı karşıya kalsa da halihazırda Rotten Tomatoes'ta, hem Barbie'den (yüzde 90) hem de atom bombası hakkındaki epik film Oppenheimer'dan (yüzde 94) daha yüksek eleştirmen puanlarına sahip (yüzde 96).

The Independent'a yakın zamanda verdiği röportajda Nolan, Oppenheimer'ı "yaptığı en büyük film" diye tanımlamıştı. Başrol oyuncusu Cillian Murphy ise yüzünün ekrana yansıtıldığını gördüğü için filmi izlemekte zorlandığını itiraf ederken, filmin "seyirciyle birlikte izlenmek" üzere "tasarlandığına" değinmişti.

Görevimiz Tehlike filmlerinin, yabancı gişelerde uçuşa geçmek gibi bir geçmişi var ve Ölümcül Hesaplaşma da bu eğilimi sürdürüyor. İkinci hafta sonunda 72 piyasada 55 milyon dolar daha kazanan film, yabancı gişelerde toplam 252,1 milyon dolar hasılat elde etti.
 

Ölümcül Hesaplaşma
Hayley Atwell ve Tom Cruise, Ölümcül Hesaplaşma'da (Paramount Pictures)


The Hollywood Reporter'a konuşan sektörden bir kaynak gişe performanslarını şöyle yorumladı:

Oppenheimer daha büyük yaşlardaki erkekleri Ölümcül Hesaplaşma'dan uzaklaştırırken, Barbenheimer bu hafta sonu MI7'ın potansiyelini hortumladı.

Sadece bu da değil, Sound of Freedom da hesaba katılması gereken beklenmedik bir güç ve alışılmadık bir rekabet yaratıyor.

Sound of Freedom, başrolünde Jim Caviezel'ın Tim Ballard'ı canlandırdığı bir aksiyon filmi. Ballard çocukları seks tacirlerinden kurtarmak için Kolombiya'ya göreve giden eski bir devlet görevlisi. 

The Independent'ın MI7'a 4 yıldız verdiği incelemesini buradan, Barbie'ye 5 yıldız verdiği incelemesini buradan ve Oppenheimer'a 4 yıldız verdiği incelemesini de buradan okuyabilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU