Tom Cruise "sinema tarihinin en tehlikeli sahnesi"ni nasıl çekti?

Görevimiz Tehlike serisinin son halkası, 112 eleştirmenin yorumlarına göre Rotten Tomatoes'dan yüz üzerinden 98 puan almayı başardı

Cruise, kısa süre önce tehlikeli çekimleri yaparken kask takmadığını çünkü bunun "havalı görünmediğini" söylemişti (Paramount Pictures)

Tom Cruise'un yeni filmi Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma (Mission: Impossible – Dead Reckoning) bu yazın en iddialı filmleri arasında öne çıkıyor. Üstelik film, sinema tarihinin en tehlikeli akrobatik uçuşlarından biri olarak adlandırılan sahneyi de içeriyor. 

Aksiyon sahnelerinin tamamında kendisinin rol alması ve dublör kullanmamasıyla meşhur Cruise, Görevimiz Tehlike serisinin son halkasında kalp atışlarını hızlandıran bir performans sergiliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tom Cruise'a bugüne kadarki en yüksek Rotten Tomatoes puanını kazandıran serinin son filminde Tom Cruise'un yanı sıra Rebecca Ferguson, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Vanessa Kirby ve Simon Pegg rol alıyor. 

Film, 112 eleştirmenin yorumlarına göre Rotten Tomatoes'dan yüz üzerinden 98 puan almayı başardı.

61 yaşındaki Hollywood efsanesinin 14 Temmuz'da gösterime girecek filminde, motosikletle uçurumdan atlayıp gökyüzünde süzüldüğü bir sahne bulunuyor. Cruise'un bu dudak uçuklatan sahneye hazırlanmak için nasıl çalıştığı ortaya çıktı.

Paramount Pictures tarafından hazırlanan 10 dakikalık video, Cruise'un bu sahne için 500 kez paraşütle atladığını, 13 bin motokros atlayışı gerçekleştirdiğini ve yıllarca nasıl eğitim aldığını anlatıyor.

Yönetmen Christopher McQuarrie, bu sahne için "şimdiye kadar denediğimiz en tehlikeli şey" yorumunu yaptı.

Atlayış koçu Miles Daisher, aktör hakkında şunları söyledi: 

Tom Cruise inanılmaz biri. Ona bir şey söylüyorsunuz ve o hemen kilitleniyor. Mekansal farkındalık duygusu, tanıdığım en farkındalıklı insan.

Cruise, kamera karşısında tehlikeli sahneler söz konusu olduğunda felsefesini şöyle özetliyor: 

Dikkatli olma, yetkin ol.

Sahneye hazır olmak için Cruise'un hem motosiklet üzerinde hem de atlayışta kusursuz olduğundan emin olması gerekiyordu. Bunun için bir motokros pisti inşa edildi ve yıldız bu pistte, eğitimi boyunca tam 13 bin kez 80 metrelik tepelerden atladı.

Hollywood yıldızı, bu deneyim hakkında şunları söyledi: 

Bu işte o kadar iyi olmalıyım ki hedeflerimi kaçırmam mümkün olmasın. Her küçük noktayı tekrar tekrar çalışıp alıştırma yapmak gerekiyor.

Dublör koordinatörü Wade Eastwood ise söyle dedi:

Günde 30 atlayış yapıyorduk ve artık onun bir makine olduğunu düşünmeye başladık.


Independent Türkçe, Daily Mail, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU