İki film de rekora koşuyor: "Barbie mi Oppenheimer mı?"

Yurtdışındaki sinemaseverler salonlara akın ederken, iki filmi de aynı gün içinde izlemeyi tercih ediyor

Barbie ve Oppenheimer, 21 Temmuz'da gösterime girdi (Warner Bros, Universal)

Yazın en çok beklenen filmlerinden ikisi, Barbie ve Oppenheimer, gişe rekoru kırma yolunda ilerliyor.

Margot Robbie'nin başrolde olduğu Barbie, Cuma günü 70,5 milyon dolarlık devasa bilet satışıyla 2023'ün en büyük açılışını yapmayı başardı. 

Buna karşılık Cillian Murphy'nin başrolde yer aldığı Christopher Nolan filmi Oppenheimer, 33 milyon dolarla 2023'ün üçüncü en büyük çıkışını yaptı. İkinci sıradaysa 50 milyon dolarlık hasılatla Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş (Spider-Man: Across The Spider-Verse) yer alıyor.

Sinemaseverler salonlara akın ederken, iki filmi de aynı gün içinde izlemeyi tercih ediyor. Deadline'a göre, sinemaseverlerin salonlara gitmeye yönelik yenilenen ilgisinin üç günde tahmini 308 milyon dolar getirmesi bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu aynı zamanda, Yenilmezler: Son Oyun'un (Avengers Endgame) Nisan 2019'daki 402 milyon dolarlık, Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı'nın (Avengers: Infinity Wars) Nisan 2018'deki 314,8 milyon ve Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor'un (Star Wars Force Awakens) Aralık 2015'teki 313,2 milyon dolarlık gişe hasılatının ardından, tüm zamanların en büyük 4. hafta sonu gişesi olmaya yetecek kadar bilet satışı demek.

39 yaşındaki Greta Gerwig'in filmi, açılış hafta sonunda 161 milyon dolardan fazla hasılat elde etme yolunda ilerliyor.

Barbie aynı zamanda, bir kadın yönetmenin çektiği ve en büyük açılışı yapan film unvanını da ele geçirmeye çok yaklaştı. Anna Boden ve Ryan Fleck'in birlikte yönettiği Captain Marvel, 2019'da elde ettiği 153 milyon dolarla şu anda kadın yönetmenli filmler arasında rekoru elinde tutuyor.

J. Robert Oppenheimer'ın atom bombasını geliştirmesini konu alan Oppenheimer, filmin 33 milyon dolarlık açılış gününün de etkisiyle üç günde 77 milyon dolarlık bir hasılat elde etme yolunda ilerliyor. 

52 yaşındaki Christopher Nolan'ın biyografik filmi, John Wick 4'ün 73,8 milyon dolarlık açılışını geride bırakarak en yüksek üçüncü hafta sonu açılışını yaptı. Bu, R derecelendirmeli bir film için şimdiye kadarki en iyi açılış oldu. ABD'de kullanılan R derecelendirmesi, yanlarında bir ebeveyn veya vasi olmadan 17 yaşından küçükler kabul edilmediği filmlere veriliyor.

Barbie ve Oppenheimer'ın yaptığı gibi, bir filmin 100 milyon ve ikinci bir filminse 50 milyon dolardan fazla hasılat yaptığı bir açılış hafta sonu daha önce hiç olmamıştı. 

Öte yandan Gerwig'in Barbie'si ve Nolan'ın Oppenheimer'ı arasındaki gişe mücadelesi devam ederken Google'a göre Türkiye ve diğer Balkan ülkelerinin son 24 saat içinde en çok arattığı filmler de belli oldu.

Buna göre göre Balkan ülkelerinin galibi Barbie olurken Türkiye'de en çok aratılan filmse Oppenheimer oldu.


Independent Türkçe, Daily Mail, Google

DAHA FAZLA HABER OKU