Ünlü yıldız, Oppenheimer için "oynadığım en iyi film" dedi

Amerikalı aktör, Nolan'ın filminde Robert Oppenheimer'a karşı çıkan Lewis Strauss'u canlandırıyor

21 Temmuz'da gösterime girecek film, Kai Bird ve Martin J. Sherwin'in Amerikalı Prometheus adlı 721 sayfalık, Pulitzer ödüllü kitabından esinlenmişti (Universal)

Robert Downey Jr. yeni filmi Oppenheimer için çok heyecanlı. Amerikalı oyuncu, Londra'daki galada Iron Man hayranlarını kızdıracak bir iddiada bile bulundu. 

58 yaşındaki aktör, "Sadece açıkça söyleyeceğim: Bu şimdiye kadar oynadığım en iyi film" dedi ve ekledi:

Hepinizin bunu deneyimlemesi için sabırsızlanıyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Downey Jr., Christopher Nolan'ın filminde Robert Oppenheimer'a karşı çıkan Lewis Strauss'u canlandırıyor.

Robert Downey Jr., Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesini anlatan filmle ilgili "Beklentileriniz ne olursa olsun, bunun ötesine geçiyor" ifadelerini kullandı.

Ben büyürken yaz aylarında gişe rekorları kıran filmler böyle olurdu. Bir nevi hayatınızı değiştirirdi. Ama yine de bilirsiniz, Chris Nolan'ı Chris Nolan yapan da budur.

Eleştirmenler de Downey Jr.'la aynı fikirde. Telegraph'ın film eleştirmeni Robbie Collin Twitter'da filme övgüler yağdırmıştı: 

Oppenheimer hakkında çekingen ve gizemli davranmakla, beynimi bir plütonyum çekirdeği gibi ikiye bölen ve jenerik boyunca hıçkıra hıçkıra ağlamama neden olan tam bir efsane olduğunu söylemek arasında gidip geliyorum.

Vulture'ın film eleştirmeni Bilge Ebiri de film için "inanılmaz" ifadesini kullandı ve ekledi:

Durmaksızın ilerleyen, delicesine detaylı, karmaşık bir tarihi dram, Nolan çekici en şaşırtıcı ve sarsıcı şekilde indirene kadar inşa ediyor, inşa ediyor ve inşa ediyor.

The Sunday Times'tan Jonathan Dean ise filmi "cüretkar" ve "yaratıcı" olarak nitelendirdi.

Oppenheimer'ın oyuncu kadrosunda Robert Downey Jr.'ın yanı sıra Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt, Rami Malek ve Florence Pugh yer alıyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, Vulture

DAHA FAZLA HABER OKU