Bodrum-Glasgow uçağı, kapıyı açmaya çalışan yolcu yüzünden Bulgaristan'a indi

Yolcunun uçakta bomba ve silah olduğunu söylediği iddia edildi

Birleşik Krallık'ın en büyük üçüncü havayolu şirketi olan Jet2, 1983'te kuruldu (Reuters)

Bodrum-Glasgow seferini yapan uçakta bir yolcu, acil çıkış kapısını açmaya çalıştı. Uçak, Bulgaristan'a acil iniş yaparken yolcu, kolluk kuvvetleri tarafından yakalandı.

Daily Mail, olayın tur operatörü Jet2'nin 2 Temmuz'daki uçuşunda meydana geldiğini bildirdi. 
 


Haberde, adı açıklanmayan yolcunun ne yaptığını fark eden kişilerin müdahale ettiği yazıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Havacılık sektöründen haberler geçen AIRLIVE ise söz konusu yolcunun uçakta bomba ve silah olduğunu iddia ettiğini bildirdi. Adamın dışarı çıkmak için koltuklardan atlamaya çalıştığı ve daha sonra zapt edildiği belirtildi. AIRLIVE, yolcunun muhtemelen uyuşturucu etkisinde olduğunu yazdı.

O anlarda çekilen videoda yolcu, Bulgaristan polisine direniyor. Diğer yolcularsa "pislik" ve "aptal" diye bağırıyor.

Kimliğini gizli tutan bir yolcu, zanlının çıkarılmasının ardından uçağın tekrar havalandığını ve İskoçya'ya ulaştıklarını söyledi:

Aşırı sarhoş olan ve acil çıkış sırasında oturan bir adam, uçuşun ortasında kapıyı açmaya çalıştı. Uyanmış ve nerede olduğunu falan bilmiyormuş gibiydi. Bir kadın ve başka bir koltukta oturan yaşlı bir adam tarafından zaptedildi. İnsanlar çığlık atmaya ve bağırmaya başladığında neler olduğunu anladım.

Jet2 sözcüsüyse şöyle konuştu:

Bodrum'dan Glasgow'a giden LS124 sefer sayılı uçak, rahatsızlık veren bir yolcunun polis tarafından indirilebilmesi için dün gece Sofya Havalimanı'na yönlendirildi. Kısa bir gecikmenin ardından uçak, Glasgow'a devam etti. Rahatsızlıktan etkilenen tüm müşterilerimizden özür diliyoruz.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, AIRLIVE

DAHA FAZLA HABER OKU