Rolling Stone: Harry ve Meghan çöküş döneminde

Sussex Dükü ve Düşesi, dijital yayın devi Spotify'la yaptıkları 15 milyon sterlinlik anlaşmalarını kaybetti

(AP)

Rolling Stone dergisine göre Prens Harry ve Meghan Markle "çöküş döneminde".

ABD merkezli yayın organı, Spotify gibi dijital yayın devleriyle yaptığı kârlı anlaşmaları yitiren çiftin başarısızlık döneminden geçtiğini öne sürdü.

Rolling Stone, "Sussex çiftinin halihazırda karşı karşıya kaldığı sorunun bir kısmı, markalarını Kraliyet Ailesi'yle aralarındaki anlaşmazlıklar üzerine kurmalarından kaynaklanıyor. Aralarındaki çekişme halihazırda çıkmaza girmişken söylenecek pek bir şey kalmamış gibi görünüyor" diye belirtiyor.
 

Harry ve Meghan
Harry ve Meghan, 2020'de Kraliyet Ailesi'nden ayrıldıktan sonra birkaç kazançlı anlaşma imzalamıştı (AP)

 

Sussex çifti zor bir durumda: Kraliyet kurumuyla aralarındaki sürtüşmeye dair içeriklere duyulan ilgi azalıyor çünkü bunu çok fazla farklı formatta tüketmek artık aşırıya kaçmak gibi geliyor.

Ama Archetypes adlı podcast gibi bu konuyla alakalı olmayan diğer projelerine yönelik de pek heves yok.

2020'de Britanya Kraliyet Ailesi'nden ayrılıp ABD'ye taşınan çift, küresel dijital yayın devleriyle bir dizi kazançlı anlaşmalar imzalamış ve kendi multimedya kuruluşları Archewell'i kurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak 15 Haziran'da Markle'ın Spotify'la anlaşmasının, podcast'i Archetypes'ın sadece bir sezonu yayımlanmışken sona ereceği bildirilmişti. Kısa süre içinde basında çıkan haberlerde Spotify'ın, karşılığında sadece 12 bölümün yayımlandığı 15 milyon sterlinlik (yaklaşık 494 milyon TL) anlaşmada Markle'ın yaptığı üretim ve katılımın yetersizliğinden memnun olmadığı belirtilmişti.

United Talent Agency'nin CEO'su Jeremy Zimmer'ın Cannes'daki bir reklam festivalinde "Meghan Markle'ın ses sektörüne yönelik harika bir yeteneği ve aslında herhangi bir yeteneği olmadığı ortaya çıktı" dediği aktarılmıştı.
 

Harry ve Meghan
Spotify, Archetypes'ın ilk sezonundan sonra çiftin sözleşmesini feshetti (AFP)

 

Biliyorsunuz ki sırf ünlü olmanız sizi bir şeylerde harika yapmaz.

Mart 2021'de ABD'li sunucu Oprah Winfrey'e verdikleri çarpıcı röportaj sonrası, Sussex çiftinin Netflix, Apple ve Spotify'la imzaladığı anlaşmaların bu yeni, ünlü yaşam tarzlarını sürdürmesi için çifte 100 milyon sterlinin (yaklaşık 3 milyar 294 milyon TL) üzerinde para kazandırdığı tahmin ediliyordu.

Çiftin ilişkisini ve Kraliyet Ailesi'nden ayrılışını detaylıca anlatan belgesel dizisi Harry & Meghan haftalarca Netflix'in "en çok izlenenler" listesinin zirvesinde kalırken, Prens Harry'nin kitabı Spare (Yedek) de tüm zamanların en hızlı satan kurgu dışı kitabı olarak dünya rekorları kırmıştı.

Öte yandan çiftin diğer projeleri daha az beğenildi. Geçen mayısta Netflix'in, Archewell Productions'ın hazırladığı ve tarihte iz bırakan kadınlara odaklanmayı planlayan animasyon dizisi Pearl'ün yapımını iptal ettiği doğrulanmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU