Batman rolünü reddedip Hollywood'u bırakmıştı: 2023 onun yılı oldu

2000'lerin başında "yeni Tom Cruise" olarak anılan aktör, bu yıla damga vuran projelerle geri döndü

Servet Operasyonu'nda Josh Hartnett, Jason Statham, Aubrey Plaza, Cary Elwes, Bugzy Malone ve Hugh Grant'le başrolleri paylaştı (Lionsgate)

Josh Hartnett, bir zamanlar Christopher Nolan tarafından kendisine teklif edilen Batman rolünü reddettikten sonra ortadan kaybolmuştu. Hollywood'a resmi olmayan bir ara veren Hartnett, tam 14 yıl aradan sonra 2023'te geri döndü.

2000'lerin başında bir sonraki Tom Cruise olarak anılan Hartnett, 2010'lar boyunca hiçbir projede yer almayarak Hollywood'un en büyük yıldızlarından biri olma potansiyelinden uzaklaştı. Ancak 2023, yıldız oyuncunun geri dönüş yılı oldu.

Önlenemez yükselişi bir anda durdu

Hartnett 1998'de, Korku Bayramı'nda (Halloween H20: 20 Years Later) Jamie Lee Curtis'in oğlunu canlandırarak ün kazandı. Hartnett, gişe rekorları kıran Pearl Harbor, Fakülte (Faculty) ve Kara Şahin Düştü (Black Hawk Down) filmlerinde rol almadan önce Masumiyetin İntiharı'ndaki (The Virgin Suicides) performansıyla Hollywood'un kalp atışlarını hızlandırdırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hartnett'in hızla yükselen oyunculuk kariyeri 2000'li yılların ortalarında Morgan Freeman ve Bruce Willis'le rol aldığı Şanslı Slevin'den (Lucky Number Slevin) sonra durdu. Önlenemez gibi görünen çıkışının nasıl durduğu sorusu gündeme geldi ancak cevaplanamadı. Oyunculuğu bırakmayı hiçbir zaman kasıtlı olarak planlamadığını söyleyen Hartnett, sadece aile hayatına odaklanmak için ilgi odağı olmaktan uzaklaşmak istemişti.

Son rolü Penny Dreadful'daydı 

Hartnett'in son önemli rolü, 2014 ve 2016 arasında, Showtime dizisi Penny Dreadful'daki Ethan Chandler rolüydü. O zamandan beri Hartnett'in kariyeri sessiz kaldı ve aktör 14 yıl sonra ilk kez Guy Ritchie'nin 2021 yapımı soygun filmi İntikam Vakti'nde (Wrath of Man) rol aldı.
 
Hartnett, Hollywood'dan çekilmesinin bir sonucu olarak büyük stüdyolarla birçok köprüyü yaktığını kabul etti ve bunu Britanya'nın Surrey kentinde daha basit bir yaşam sürmek istemesiyle gerekçelendirdi.

Evi yakın diye oyunculuk teklifi aldı

Hartnett, Ritchie'nin 2021'de gişe rekorları kıran filmi için son anda meydana gelen mecburi bir oyuncu değişikliği nedeniyle geri dönmüştü. Ritchie, çaresizlik içinde Hartnett'e ulaştu çünkü çekimlerin yapıldığı bölgeye yakın bir yerde yaşıyordu. 

josh.jpg
Black Mirror'ın son sezonunda David karakterine hayat veren 44 yaşındaki oyuncunun performansı eleştirmenlerden alkış aldı (Netflix)


Bu "rastgele" gözüken dönüş, aktör için 2023'ün bir geri dönüş yılı olmasını sağladı. 44 yaşındaki oyuncu, bu yıl Black Mirror'ın 6. sezonu ve Christopher Nolan'ın Oppenheimer'ının yıldızlarla dolu kadrosunda yer aldı. Amerikalı oyuncu ayrıca, Guy Ritchie imzalı Servet Operasyonu'nda da (Operation Fortune) önemli bir rol oynadı. 

Black Mirror'ın yeni sezonunun 3. bölümü Beyond The Sea'de Aaron Paul ve Kate Mara'yla birlikte rol alan Hartnett, bir zamanlar sektörde neden bu kadar önemli bir isim olduğunu gösteren dokunaklı ve çok yönlü bir performansı başarıyla sergiliyor. 


Independent Türkçe, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU