Nolan, seyircilerin Oppenheimer'dan "yıkık" çıktığını söyledi: "Konuşamıyorlar"

Yönetmen, yeni filmi için "Geçenlerde bir sinemacıya gösterdim. Bunun bir tür korku filmi olduğunu söyledi" diyor

Christopher Nolan, son filmi Oppenheimer'ı izleyen bazı insanların içgüdüsel tepkilerini anlattı.

Cillian Murphy'nin "atom bombasının babası" diye bilinen ve filme ismini veren J. Robert Oppenheimer'ı canlandırdığı biyografik film 21 Temmuz'da vizyona girecek.

Nolan, Wired dergisine verdiği yeni bir röportajda ilk gösterimler hakkında "Bazıları filmden kesinlikle perişan bir halde çıkıyor" dedi.

Konuşamıyorlar. Demek istediğim, olayın tarihinde ve temelinde bir korku unsuru var. Ama karakterlerin sevgisi, ilişkilerin sevgisi, şimdiye kadar çektiklerim kadar güçlü.

52 yaşındaki Britanya asıllı Amerikalı yönetmen sözlerine şunları da ekledi: 

Bu yoğun bir hikaye olduğu için yoğun bir deneyim. Geçenlerde bir sinemacıya gösterdim. Bunun bir tür korku filmi olduğunu söyledi. Katılmıyor değilim.

Nolan, duygusal açıdan yıpratıcı projeyi "bitirdiği için rahatladığını" da itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Filmi bitirmeye başladığımda, diğer filmlerimde olmayan bu rengi, sadece karanlığı hissetmeye başladım. İşte orada. Film buna karşı savaşıyor" dedi.

Oppenheimer'ın temel aldığı 2005 tarihli biyografiyi yazan tarihçi bu hafta, filmi izledikten sonra halen "duygusal açıdan toparlanmakta" olduğunu söylemişti.

American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer'ın (Amerikan Prometheus'u: J. Robert Oppenheimer'ın Zaferi ve Trajedisi) kitabının ortak yazarı biyografi yazarı Kai Bird, şöyle dedi: 

Bence bu nefes kesici bir sanatsal başarı olacak ve Oppenheimer'ın konuşmak için yanıp tutuştuğu konular olan atom çağında nasıl yaşanacağı, bombayla nasıl yaşanacağı ve McCarthycilik hakkında, vatanseverliğin ne anlama geldiğine, teknoloji ve bilimle boğulmuş bir toplumda bir bilim insanının kamusal meseleleri konuşmak için rolünün ne olduğuna dair ulusal, hatta küresel bir tartışmayı teşvik edeceğini umuyorum.

Oppenheimer'ın baş rollerinde Cillian Murphy, Emily Blunt, Robery Downey Jr. ve Florence Pugh yer alıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Matthew Modine, Rami Malek, Kenneth Branagh, Dane DeHaan, Benny Safdie, David Krumholtz, Jack Quaid ve Alden Ehrenreich de yer alıyor.

Filmin 21 Temmuz'daki vizyon tarihi, başrollerini Margot Robbie ve Ryan Gosling'in paylaştığı Greta Gerwig imzalı Barbie'yle aynı güne denk geliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU