Ürkütücü hikaye, Alien serisinin katı kuralını yerle bir etti

Yazılı olmamasına rağmen günümüze kadar gelen kural, Chet Williamson ve Tim Hamilton'ın kaleme aldığı çizgi romanla çiğnenmiş oldu

Ridley Scott'ın yönettiği 1979 yapımı Yaratık'ta Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton ve Tom Skerritt rol almıştı (20th Century Fox)

Alien (Yaratık) serisinin 1979 yapımı ilk filmden bu yana her zaman bir kuralı vardı. Bu kural her film için geçerliydi ancak bir çizgi roman, kurala aldırış etmeden korkunç bir hikaye yarattı.

İlk Alien, bilimkurgu/korku alt türünü yeniden tanımladı ve bugün hâlâ güçlü bir şekilde devam eden bir seri başlattı. İlk film aynı zamanda seri içinde yazılı olmayan bazı katı kurallar oluşturdu ama Alien'ın korkunç bir hikayesi, en önemli kurallardan birini çiğnedi: Xenomorphlar kedilerle uğraşmaz.

Yaratık ve kedi kuralı, Kedi Jones'un Xenomorph'un Nostromo'ya saldırısından kurtulan iki canlıdan biri olmasının sonucu olarak ortaya çıktı. 

1979'tan günümüze gelen kural çizgi romanla çiğnendi

Xenomorph, gemide hareket eden her şeyi öldürmüş ancak Jones, açıklanamaz bir şekilde sağ kalmıştı. Jones'un her şeye rağmen hayatta kalabilmesi, bir sonraki filme de taşınmış ve bu sadece filmlerde değil, Alien çizgi romanlarında da geçerli olacak bir trend başlatmıştı. En azından şimdiye kadar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Chet Williamson ve Tim Hamilton'ın yazdığı Aliens: Music of the Spears #2'de, bir müzisyen ve bilim insanlarından oluşan küçük bir ekip, bir Xenomorph'u etrafı kayıt cihazlarıyla çevrili şeffaf bir kafese kapatıyor. Xenomorphların çığlıklarını yakalamaya çalışan müzisyen, her kükremenin ardındaki ham öfke, nefret ve kederi müziğine katmak istiyor. 

İstenilen sesleri elde etmek için Xenomorphların kafesine farklı hayvanlar bırakılıyor. Ve yaratık, hayvanları parçalara ayırırken çıkardıkları sesler takip ediliyor.

Çizgi romanın aktardığına göre bu deneyde kullanılan hayvanlar barınaktan alınıyor yani çoğunlukla köpekler ve daha da önemlisi kedilerden oluşuyor.

Böylece Alien hikayeleri arasında en korkuncunu aktaran çizgi roman, 1979 yapımı kült filmin başlattığı ve günümüze kadar gelen kuralı yerle bir ederek hem okuyucusunu hem de serinin hayranlarını şaşkına çevirdi.


Independent Türkçe, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU