iPhone 15'te Vision Pro'ya yönelik bir güncelleme olacak

Yeni özellikler, yakında çıkacak gözlük etrafında bir ekosistem oluşturulmasına katkı sunacak

(AP)

Apple'ın yeni iPhone 15'inin yakında çıkacak Vision Pro gözlüğüne yönelik en az bir güncelleme içereceği bildirildi.

Yeni iPhone'un eylülde çıkması bekleniyor ve Apple bu konuda çok az şey açıkladı. Ancak piyasaya sürülme tarihi yaklaştıkça, şirketin tedarik zincirinden telefonun özelliklerini gösteren daha fazla haber sızıyor.

Saygın analist Ming-chi Kuo'nun yeni bir haberine göre, bunlardan biri Apple'ın Vision Pro'sunun geleceğine işaret eden yeni bir "ultra geniş bant", yani UWB çipi olabilir.

Kuo'ya göre bu çip, "daha rekabetçi bir ekosistemin" parçası olarak telefon ve gözlüğün birlikte çalışabilmesine olanak tanıyacak.

Twitter'daki bir paylaşımında Kuo, "Ekosistem, diğer Apple donanım ürünleriyle entegrasyon da dahil Vision Pro için kilit başarı faktörlerinden biri ve ilgili ana donanım özellikleri Wi-Fi ve UWB" diye yazdı.

Üretim sürecinin 16 nanometreden daha gelişmiş 7 nanometreye geçmesiyle birlikte iPhone 15'te muhtemelen UWB'nin bir özellik yükseltmesi olacak ve yakındaki Etkileşimler için daha iyi performans veya daha düşük güç tüketimi sağlayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kullanılan U1 çipi, iPhone ve diğer cihazlara daha iyi uzamsal farkındalık kazandırıyor, böylece diğer nesneleri daha hassas bir şekilde bulabiliyorlar.

Bu entegrasyonun iPhone ya da Vision Pro için ne gibi özellikler sağlayabileceği net değil. Kuo'nun haberleri, yazılımdan ziyade Apple'ın donanım hattından gelen sızıntılara odaklanma eğiliminde olduğundan, bir ürünün tam olarak nasıl kullanılacağından çok fiziksel yapısı hakkında daha fazla bilgi vermeye meyilli.

Apple'ın U1 UWB çipi ilk olarak iPhone 11'de yer aldı ve o zamandan beri her iPhone'da bulunuyor. Daha sonra Watch ve HomePod'un yanı sıra AirTags ve AirPods Pro'da da kullanılmaya başlandı.

Başlangıçta Apple'ın U1 çipiyle ne yapmayı amaçladığı biraz belirsizdi. Ancak zaman içinde, telefonla birlikte bulunabilen ve daha hassas konum için UWB'ye dayanan AirTags ve AirPods Pro gibi bir dizi ürün piyasaya sürdü.

Kuo ayrıca, gelecek yılın telefonu iPhone 16'nın "Apple'ın aynı yerel ağ üzerinde çalışan donanım ürünlerinin entegrasyonuna daha elverişli olacak ve daha iyi bir ekosistem deneyimi sağlayacak" yeni bir WiFi çipiyle geleceğini belirtti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU