Gerçek olaylara dayanan korku filmi izleyenleri dehşete düşürdü: "Sadece gün ışığında izleyin"

59 yaşındaki Russell Crowe'un başrolünde yer aldığı filmin devamı da çekilecek

Filmde Amorth'u Russell Crowe canlandırırken Daniel Zovatto, Alex Essoe ve Franco Nero yardımcı rollerde yer alıyor (Sony)

Küçük Regan MacNeil yatağının başucundaki rahibe küfürler yağdırıp yeşil safra kustuğunda, izleyicileri dehşete düşüren bir akım başlatmış oldu.

Şeytan (The Exorcist) 1974'te gösterime girdiğinde aşırı dehşete alışık olmayan sinemaseverler bu sahneyi görünce bayılmış ve hatta bazıları kusmuştu. Yarattığı tartışmalara rağmen Şeytan korku sinemasında önemli bir dönüm noktası oldu. Türü yeniden tanımlayan film, yıllar sonra halen yapılmış en ikonik korku filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ve yarım yüzyıl sonra, şeytan çıkarma üzerine yeni bir film, sinemaseverlere uykusuz geceler yaşatıyor. Geçen ay gösterime giren Şeytanın Düşmanı (The Pope's Exorcist) gişede iyi bir çizgi yakaladı ve şu anda dünya çapında yaklaşık 75 milyon dolar hasılat elde etti.

Film, son birkaç yılda gösterime giren Şeytan Kapanı (Prey for the Devil) ve Kötü Ruh: Diriliş (Evil Dead Rise) gibi diğer şeytan çıkarma temalı filmlerle rekabet ediyor.  

Yönetmen Julius Avery'nin korku alt türünü ele alışı hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin beğenisini kazandı. Film ve dizilerle ilgili bilgi kaynağı IMDb'deki yorumlarda filmin "konuya değinenlerin çoğundan sıyrılmayı başardığı" ifade ediliyor. 

Film, Russell Crowe tarafından canlandırılan Vatikan'ın baş şeytan kovucusu Peder Gabriele Amorth'ı konu alıyor.

Filmi sinemada izleyen bazı korku hayranları dehşete düştüklerini itiraf etti. 

Şeytanın Düşmanı'nı izledim ve aklımı aldı. Gündüz izlemenizi tavsiye ederim.

Sony'nin yayınladığı fragmanın altına yorum yapan bir YouTuber şunları söyledi: 

Büyük bir korku filmi hayranıyım ve bu sorun yaşadığım tek film oldu. Parmaklarım uyuştu, tüylerim diken diken oldu, terledim.

Bir sosyal medya kullanıcısıysa Şeytanın Düşmanı'nın şimdiye kadar yapılmış en iyi şeytan çıkarma filmlerinden biri olduğunu iddia etti. 

Yapımına 2020'de başlanan Şeytanın Düşmanı, gerçek bir hikayeye dayanıyor. Filmin afişinde şöyle yazıyor: 

Vatikan'ın baş şeytan çıkarıcısı Peder Gabriele Amorth'un gerçek dosyalarından esinlenilmiştir.

Crowe'un baş şeytan çıkarıcı rolündeki performansı eleştirmenlerin ve hayranların ilgisini çekti. Pek çok kişi hazırlıklarına başlandığı açıklanan devam filmini izlemek için şimdiden sabırsızlanıyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, LADBible

DAHA FAZLA HABER OKU