El yazmaları ortaya çıktı: İşte Freddie Mercury'nin Bohemian Rhapsody için düşündüğü ilk isim

15 sayfalık şarkı sözlerinin 800 bin ila 1,2 milyon sterline alıcı bulması bekleniyor

Müzayede öncesinde, satışta yer alan eşyalar Mercury'nin 77. doğum günü olan 5 Eylül'e kadar Londra'da sergilenecek (Reuters)

Queen'in efsane şarkısı Bohemian Rhapsody'nin daha önce görülmemiş taslak sözleri, Freddie Mercury'nin parçaya farklı bir isim vermeyi düşündüğünü gösteriyor: Mongolian Rhapsody

Parça için düşünülen ilk isim, şarkıcının 1975 tarihli eseri bestelerken el yazısıyla yazdığı 15 sayfalık şarkı sözü, vokal dizeleri ve armoni kağıtlarının ortaya çıkmasıyla gün yüzüne çıktı. Giriş sayfasının üst kısmına yakın bir yerde Mercury'nin "Mongolian" kelimesinin üzerini çizdiği ve yerine artık meşhur olan "Bohemian" kelimesini yazdığı görülüyor.

Takvim yapraklarına yazmış

Taslak şarkı sözleri, "Şimdi vedalaşma zamanı, bu gerçeklik mi?" gibi alternatif dizeler de dahil olmak üzere, vazgeçilmiş veya yeniden yazılmış diğer fikirleri ortaya koyuyor.

230601110023-03-mongolian-rhapsody-lyrics-freddie-mercury.jpg
Bohemian Rhapsody 2,6 milyondan fazla sattı ve tüm zamanların en çok satan üçüncü single'ı olmaya devam ediyor (Sotheby's)


Notlar, artık kullanılmayan havayolu şirketi British Midland Airways tarafından 1974'te üretilen bir takvimin sayfalarına siyah ve mavi tükenmez kalemle yazılmış.

Queen, Bohemian Rhapsody'yi bir sonraki yıl kaydetmişti. Şarkı, Britanya da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde listelerin zirvesine yerleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

El yazmaları, şarkıcının Londra'daki Sotheby's Müzayede Evinde açık artırmaya çıkacak yaklaşık bin 500 kişisel eşyası arasında yer alıyor. Şarkının alternatif ismi ve şarkı sözlerinin de yer aldığı yazmaların, eylülde yapılacak açık artırmada 800 bin ila 1,2 milyon sterline alıcı bulması bekleniyor.

Gümüş bıyık tarağı da satılıyor

Eşyalar, Mercury'nin 1991'deki ölümünün ardından mirasının büyük bir kısmını devralan ve Londra'daki eski evine bakan yakın arkadaşı Mary Austin tarafından satışa sunuluyor.

"Freddie Mercury: Kendine Ait Bir Dünya" adlı 6 bölümlük müzayedede sahne kostümlerinin yanı sıra Viktorya dönemi tabloları ve Tiffany & Co. markalı gümüş bir bıyık tarağı gibi pek çok kişisel eşya yer alıyor.

Grup hakkındaki bir belgeselde Mercury'nin grup arkadaşlarıyla bile şarkı sözlerinin anlamı konusunda konuşmadığı ifade edilmişti. Queen gitaristi Brian May, 2002 tarihli belgeselde şarkıcının "Bohemian Rhapsody" başlığını açıkladığı andan bahsetmişti.

"Freddie'nin şaka yapıp yapmadığını asla tam olarak bilemezdiniz" diyen May, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Ne kadar ciddi olduğunu asla bilemezdiniz, ama ciddi olduğu ortaya çıktı. Bohemian Rhapsody ne hakkında? Hiçbir zaman bilebileceğimizi sanmıyorum.

Satıştaki eşyalar, Mercury'nin 77. doğum günü olan 5 Eylül'e kadar Londra'da sergilenecek.


Independent Türkçe, CNN, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU