Korku klasiklerinin senaryoları açık artırmayla satışa çıkarıldı

Hammer Film Productions, 20. yüzyılın ortalarına kadar türün hakimiydi

1958 yapımı Dracula'da, Kont Drakula ve Doktor Van Helsing rollerinde ikonik oyuncular Christopher Lee ve Peter Cushing yer alıyor (Hammer Film Productions)

Drakula ve Frankenstein gibi korku klasiklerini çeken Universal'ın tacını 1950'lerde elinden almayı başaran stüdyo Hammer, en parlak korku yıllarına ait çeşitli eşyaları satışa çıkardı.

Korku filmleri uzmanı Joe Moe'nun küratörlüğünü yaptığı müzayedede Mumya (The Mummy), Frankenstein, Cehennemden Gelen Canavar (Monster From Hell), Sürüngenler (The Reptiles), Zombi Vebası (Plague of the Zombies) ve Drakula'nın Şeytani Ayinleri (The Satanic Rites of Dracula) gibi klasiklerin prodüksiyonda kullanılmış çekim senaryoları yer alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bonhams Müzayede Evi'nde satışa sunulan koleksiyonda ayrıca yapımcı Anthony Nelson Keys'in Drakula için kendi el yazısıyla yazdığı çekim senaryosu da bulunuyor. Bu, Hammer serisinin üçüncü Drakula filmiydi ve aynı zamanda Christopher Lee'nin başrolde olduğu ikinci film olma özelliğini taşıyordu. 

6 Haziran'da Los Angeles'ta gerçekleşecek müzayedede, besteci James Bernard'ın Karanlıklar Prensi (Prince of Darkness) filmi için yaztığı 40 sayfalık müzik partisyonu da yer alacak. 

Universal ile karşılaştırıldığında Hammer'ı bu kadar özel kılan şey, bu stüdyonun yeni tekniklerden yararlanarak filmleri renkli olarak çekmiş olması. Stüdyonun çektiği her film başarılı olamadı ama Hammer Drakula, Frankenstein, Kurt Adam gibi korku dünyasının ikonik yaratıkları için en iyi uyarlamalardan bazılarını üretti.


Independent Türkçe, Collider, Fangoria

DAHA FAZLA HABER OKU