Kurt Cobain'in sahnede parçaladığı gitar "hayret verici" bir fiyata satıldı

Enstrümanın 60 bin dolara satılması bekleniyordu

Nirvana, Kurt Cobain ve Krist Novoselic tarafından Washington'da 1987'de kurulmuştu (AFP)

Bir müzayede evi dün yaptığı açıklamada, Nirvana'nın solisti Kurt Cobain'in sahnede parçaladığı gitarın yaklaşık 600 bin dolara satıldığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Julien's Auctions'dan Kody Frederick AFP'ye yaptığı açıklamada, kırılan siyah Fender Stratocaster'ın tekrar bir araya getirildiğini ancak artık çalınamaz durumda olduğunu söyledi.

Gitar, dünyaca ünlü grunge grubunun üç üyesi tarafından imzalanmıştı.

Müzayede evi, enstrümanın 60 bin dolara satılmasını beklediğini de açıkladı.

Julien's tarafından yapılan açıklamada enstrümanın 595 bin dolara satıldığı duyuruldu ve toplam rakam "hayret verici" olarak nitelendirildi.

Kurt Cobain sahnedeyken, çalarken bir makineydi. Adam öfkeliydi ve bunu sahnede hissedebilirdiniz. Ve bunu enstrümanlarına davranış şeklinden de anlayabilirdiniz.

Nirvana'nın birçoğu Cobain tarafından kaleme alınan hitleri arasında Come As You Are, Lithium ve 1991'de çıkış yapan Smells Like Teen Spirit yer alıyordu. Bu parça genç nesil için marş haline geldi.

Cobain madde bağımlılığı ve depresyonla mücadele etti ve eşi Courtney Love'la çalkantılı bir ilişki yaşadı. Nisan 1994'te yaşamına son verdi.

Bugün sona erecek üç günlük müzayedede Eddie Van Halen, Elvis Presley, Freddie Mercury, Bill Wyman ve Janet Jackson'ın kariyerlerinden hatıralar da yer alıyor.


Independent Türkçe, France24, Business Times

DAHA FAZLA HABER OKU