Kült film 25 yaşında: Gwyneth Paltrow yönetmeni azarlamış

Gwyneth Paltrow'un başrolde yer aldığı Rastlantının Böylesi'nin ekibi, 25. yıldönümünü kutlayan filmin perde arkası sırlarını anlattı

1998 yapımı film, birkaç saniyelik gecikmenin insan hayatını nasıl değiştirebileceğini anlatıyor (Miramax)

Rastlantının Böylesi (Sliding Doors), tüm hayatı farkında olmadan bir tren yolculuğuna yetişip yetişmemesine bağlı olan bir kadının hikayesini anlatan ve türe damgasını vuran bir romantik komedi.

Film, gösterime girmesinin 25. yıldönümünü kutluyor. Gwyneth Paltrow, Peter Pan spin-off'u Hook'taki rolüyle yıldızlaştıktan sonra, kült filmin başrolü için sıraya girmişti.

O sırada 24 yaşında olan aktris, Helen rolünde sinemaseverlerin karşısına çıktı. Londra metrosunda tesadüfen karşılaştıklarında hayatına giren James rolünde ise John Hannah yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir gerçeklikte, Helen trene biner ve James'in yanına oturur. Eve gittiğindeyse erkek arkadaşı Gerry'yi eski kız arkadaşı Lydia ile yatakta basar.

İhanetin ardından bavullarını toplayıp arkadaşı Anna'nın yanına taşınan Helen, çok hızlı olduğu konusundaki çekincelerine rağmen James'le aşk yaşamaya başlar.

Alternatif gerçeklikteyse Helen, treni kaçırır ve bir sonrakine biner. Metrodan indiğindeyse saldırıya uğrar. Hastanelik olan Helen, nihayetinde Gerry ve Lydia'yı suçüstü yakalayamaz.

Bazı çekimler gergin geçmiş

Film daha sonra bu iki anlatıyı takip ederek, izleyicilerin Helen'ın hayatının nasıl değiştiğini izlemelerini sağlıyor.

pic_1496067798_13efdc5ebbe654ac2ed2a58a4f0674ed.jpeg
Gwyneth Paltrow'dan önce başrol için Minnie Driver'a teklif götürülmüştü (Miramax)


Rastlantının Böylesi'nin 25. yıldönümü gösteriminde Paltrow'la çalışma deneyiminden bahseden yönetmen Peter Howitt, yıldızın genç yaştan itibaren dik başlı olduğunu öne sürdü.

İlk yönetmenlik denemesini yapan Howitt, bazı çekimlerin gergin geçtiğini ve bir noktada, o zamanlar henüz 24 yaşında olan oyuncunun kendisine "Boşver gitsin, Pete" dediğini itiraf etti.

Howitt, 2003'te hit komedi filmi Johnny English'in yönetmen koltuğunda oturmuştu.

Paltrow'la birlikte başrol oynamasına ilişkin görüşlerini aktaran John Hannah, "Müthişti" dedi.

Bence harikaydı. Eğlenceliydi, hazırdı, harikaydı, aksanı harikaydı.

Hannah, perde arkasında neler olup bittiğine dair bir bilgi daha vererek, kendisinden önce başka bir erkek başrol düşündüklerini açıkladı.

Paltrow'un maliyeti dudak uçuklatan saç kesimi

Oyuncu, yönetmenin daha uzun boylu birini istediğini çünkü Gwyneth Paltrow'un kendisinden daha uzun olduğunu söyledi. 

İlk önce daha uzun bir aktörle çalışacaklardı ama sonra beni işe aldılar. Harika bir duyguydu ve Pete çok sevimliydi. İyi bir deneyimdi.

Filmin yapımcısı Phillipa Braithwaiste, filmde iki farklı saçla görülen Paltrow'un saç kesiminin şoke edici maliyetini açıkladı. Buna göre Paltrow, kendi kuaförünün New York'tan gelmesinde ısrar etti. 

Muhtemelen tarihin en pahalı saç kesimiydi çünkü Gwyneth haklı olarak kuaförünün New York'tan gelmesini istedi, biz de onu getirtmek zorunda kaldık.

Saç kesimi 5 bin sterline (yaklaşık 125 bin TL) mal oldu. Sonra bir peruk yaptırdık, filmdeki uzun saçı peruktu.


Independent Türkçe, Daily Mail, OK!

Derleyen: Nazlı Erdol

DAHA FAZLA HABER OKU