Drew Barrymore, Hollywood grevine destek için MTV ödüllerinin sunuculuğundan çekildi

Öte yandan oyuncu, 2024'te sunuculuğa geri dönmeyi kabul etti

Drew Barrymore (The Drew Barrymore Show)

Drew Barrymore, 2023 MTV Film ve Televizyon Ödülleri'nin sunuculuğundan çekildi.

Hollywood stüdyolarıyla ücretle ilgili aylardır süren görüşmelerin anlaşmayla varamamasının ardından 2 Mayıs Salı günü başlayan Amerikan Yazarlar Birliği (Writers Guild of America/WGA) yazarlarının greviyle dayanışma amacıyla Barrymore bu kararı aldığını duyurdu.

Barrymore yaptığı açıklamada, "Yazarları dinledim ve onlara gerçekten saygı duyduğumdan, grevle dayanışma amacıyla MTV Film ve TV Ödülleri'ni canlı sunmaktan vazgeçiyorum" dedi.

Filmler ve televizyonla ilgili kutladığımız ve onurlandırdığımız her şey onların yaratımından doğuyor. Bir çözüme ulaşılana kadar beklemeyi tercih ediyorum ama etkinliği evimden izleyeceğim ve umarım siz de bana katılırsınız.

E.T.'yle tanınan oyuncu, "Gerçekten birlikte çalıştığım en iyi ortaklardan biri olan MTV'ye teşekkür ediyorum. Gelecek yıl, MTV'nin yarattığı her şeyi gerçekten kutlayabileceğim zaman, ödüllerin kime gideceğini hayranların seçmesine izin veren ve gerçekten kapsayıcı olan bu programın parçası olmak için sabırsızlanıyorum" diye devam etti.​

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Etkinliğin kırmızı halısı da iptal edildi fakat ödül programı yine de 7 Mayıs Pazar günü, sunucusu ve Amerikan Yazarlar Birliği üyeleri olmadan canlı yayımlanacak.

Yazarların grev hattına katılan diğer ünlüler arasında Rob Lowe ve Natasha Lyonne da yer alıyor.

Her yıl düzenlenen MTV Film ve Televizyon Ödülleri, sinema endüstrisinin gişe canavarlarının yer aldığı yaz sezonundaki en iyi yapımların yanı sıra TV sezonundaki en iyi programları da onurlandırıyor.

MTV yapımcıları ve yöneticileri adayları seçtikten sonra kazananlar halkın internetten verdiği oylarla belirleniyor.

Stranger Things ve The Last of Us, TV yapımları içinde üst sıralarda yarışırken, Top Gun: Maverick de film kategorisinde başı çekiyor.

8 Mayıs Pazartesi günü Türkiye saatiyle 04.00'te başlayan 2023 MTV Film ve Televizyon Ödülleri, MTV'de canlı yayımlanacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU