Angelina Jolie Time dergisinde yazmaya başladı

Dergiye katkı sağlayan editörler arasına katılan ABD’li oyuncunun ilk yazısı 20 Haziran Dünya Mülteci Günü'nde yayınlandı. Jolie mülteciler için gönüllü elçilik de yapıyor

Fotoğraf: The Independent

Angelina Jolie, Time dergisine katkı sağlayan editörler arasında yerini aldı.

Mülteciler, kadınlar ve genel olarak insan hakları konularına değinecek Jolie'nin dergideki ilk yazısı dün yayınlandı.

Yazısında 18 yıldır Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) iyilik elçiliğini üstlendiğini belirten oyuncu, 20 Haziran Dünya Mülteci Günü'ne ilişkin yazısında mülteci krizini ele aldı. 

 

Angelina Jolie refugees. Time..jpg
Fotoğraf: Time

 

Avrupalı mülteciler vurgusu

ABD'li oyuncu, yazısında mülteci denildiğinde birçok kişinin aklına bir Avrupalının gelmediğini, oysa İkinci Dünya Savaşı’nda savaş nedeniyle 40 milyon Avrupalının yerlerinden edildiğini belirtti.

44 yaşındaki UNHCR iyi niyet elçisi Jolie, kimi zaman mülteci (sığınmacı) ve göçmen kavramlarının bilinçli olarak yanlış kullanıldığını vurguladı.

Mültecilerin ülkelerindeki şiddet, zulüm, savaş gibi olaylar nedeniyle kaçmak zorunda kaldığına, göçmenlerin ise hayat standartlarını iyileştirmek için yer değiştirmeyi tercih ettiğine değindi.

Jolie, "Bazı liderler, mülteci ve göçmen terimlerini kasten birbirinin yerine geçecek şekilde korkuyu artıran düşmanca ifadelerle kullanıyor. Herkes saygınlığı ve eşit muameleyi hak eder” ifadelerini kullandı.

 

Angelina Jolie Time.jpg
Fotoğraf: Time

 

"Savaşlar, insani yardımlarla çözülemez"

Angelina Jolie yazısında "diplomasi" yerine "yardımların" kullanıldığını ancak savaşların, insani yardımlarla çözülemeyeceğini vurguladı. 

Jolie'nin yazısı, derginin sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU