Osman Kavala: Sırf bu kitap için hapis yatmaya değerdi

Ertuğrul Özkök: Bu cümle, cezaevindeki insanların duygularını çok güzel anlatıyor...

Fotoğraf: Twitter

Gezi Davası’nda yargılanan ve 703 gündür cezaevinde bulunan hak savunucusu iş insanı Osman Kavala, doğum gününde arkadaşları tarafından hazırlanan kitabı alınca "Sırf bu kitap için hapis yatmaya değerdi" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, önceki doğum günü olan Osman Kavala ile ilgili bir köşe yazısı yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özkök'ün yazısının ilgili kısmı şöyle:

Önceki gün Hürriyet’in kâğıt baskısında küçücük bir ilan dikkatimi çekti. Osman Kavala’nın arkadaşları, onun yaş gününü kutlayan bir ilan vermişler. Biraz araştırdım, arkadaşları bir gece önce Osman Kavala’nın evinde bir araya gelip yaş gününü kutlamışlar. Bu arada aynı arkadaşları ona birer hatıralarını ve yaş günü mesajı yazmışlar, fotoğraflarını eklemişler ve bunu çok az sayıda basılmış bir kitap haline getirmişler. Avukatı Sezgin Tanrıkulu da çarşamba sabahı bu kitabı götürüp Osman Kavala’ya verilmek üzere cezaevi idaresine teslim etmiş.

Kitabı alınca çok duygulanmış ve şakayla şunu söylemiş:

“Sırf bu kitap için hapis yatmaya değerdi...”

Bu cümle, cezaevindeki insanların duygularını çok güzel anlatıyor...

Özkök yazısında ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Sırrı Süreyya Önder hakkında verdiği hak ihlali kararını "Türkiye'ye, Türk adaletine, Türk siyasetine gurur verecek bir karar" olarak niteledi. Özkök, devamında "İnşallah ondan sonra sıra Selahattin Demirtaş'a gelir" dedi.

Kavala için hazırlanan kitap

Kavala’nın 62. yaş günü nedeniyle Beyoğlu Cezayir Restoran'da bir araya gelen dostları, Kavala için Adalet Bakanlığı’na gönderilmek üzere yazılan mektubu imzalamıştı. 

Buluşmada anı defterini de dolduran dostları o gün 701 gündür tutuklu olan Osman Kavala'ya 62'nci yaşı için kitap hazırlamıştı.

Kitap, lise ve üniversite döneminden arkadaşlarının, sanatçıların, yazarların ve sivil toplum kuruluşlarından isimlerin yazdığı mektuplar, makaleler, şiirler, resimler, fotoğraflar ve kolajlardan oluşuyordu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU