İsrail, Suriye’deki İran hedeflerini vurdu

İsrail savaş uçakları dün gece (11 Ocak Cuma) Şam’ın güneydoğusunda bulunan havaalanını bombaladı

Suriye hava savunma sistemleri atılan füzelerin çoğunu düşürdü (Fotoğraf: AA Arşiv)

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın aktardığı haberde, İsrail savaş uçaklarının saat 23.15’te Şam çevresine doğru birkaç roket attığını duyurdu. Ajans, Suriye savunma sistemlerinin bu füzelerin çoğunu düşürdüğünü ve saldırı sonunda yalnızca havaalanındaki bir deponun hasar gördüğünü aktardı.

Öte yandan ajansa komıiam Suriye Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir kaynak, Uluslararası Şam Havalimanındaki hareketin normal olduğunu ve saldırıdan hiç bir şekilde etkilenmediğini söyledi.

Hedefte İran var

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), roketlerin bazılarının batı ve güneybatı Şam kırsalında üç hedefe isabet ettiğini aktarırken, bölgede, Hizbullah’a veya İran kuvvetlerine ait silah depolarının bulunduğunu belirtti.

Gözlemevi, hedef alınan El-Kesve bölgesinde yoğun olarak Hizbullah ve İran kuvvetlerine ait depoların bulunduğunu açıkladı. İsrail, 2011 yılından beri pek çok kez Suriye askeri bölgeleri ile İran ve Hizbullah güçlerine ait çeşitli depoları hedef alıyor.

İsrail Eylül ayında Suriye topraklarında konuşlanan İran güçlerine yönelik 200 saldırı düzenlediğini açıklarken, Mayıs ayında da el- Kesve bölgesindeki Devrim Muhafızları’nın silah deposunu hedef almıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU