Prömiyerde olay: "İşler çığırından çıktı"

Ünlü oyuncunun filminin galası şiddetle gölgelendi

Filmde başroldeki Kristen Stewart'a Katy M. O'Brian, Anna Baryshnikov ve Jena Malone eşlik ediyor (A24)

Eleştirmenlerin beğenisini kazanan yönetmen Rose Glass imzalı Love Lies Bleeding'in cumartesi günü Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen galası olaylı geçti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başrolünde Kristen Stewart'ın yer aldığı filmin gösterimi sırasında 1400 kişilik salondan homofobik ve kadın düşmanı yorumların yükselmesinin ardından kitlesel bir protesto gerçekleşti. Polisin de olaya müdahalesiyle kaos hüküm sürdü.

Gösterimin toksik bir hal alması üzerine 60'tan fazla kadın izleyici galayı terk ederken, gösterim organizatörleri en az üç fiziksel şiddet vakası yaşandığını öne sürdü.

Katılımcılardan Elina Fischer, Variety'ye yaptığı açıklamada "Olaylar kontrolden çıktı" dedi. 

"Hayatımızdan endişe ettik"

Yaşanan deneyimi "travmatik ve korkunç" diye nitelendiren Fischer şunları ekledi: 

Hayatımızdan endişe ettik çünkü bir film gösterimi sırasında bu gibi sözler söyleyen insanlar bize saldıran insanlardır. Bu yüzden korktuk ve dışarı çıkmak zorunda kaldık.

Sundance ve Berlin gibi seçkin festivallerde eleştirmenlerin beğenisini kazanan A24 yapımı gerilim, henüz Avrupa'nın Frankofon ülkelerinde gösterime girmedi. 

Brüksel Uluslararası Fantastik Film Festivali (BIFFF) kapsamında gerçekleşem bu son gösterim, iki farklı izleyici kitlesini bir araya getiren ve onları feci şekilde kutuplaştıran etkinliğe dönüştü.

Belçikalı dağıtımcı The Searchers'ın, filmi bu yıl içinde gösterime sokması bekleniyordu. Antwerp merkezli dağıtımcı bir açıklama yaparak, "Geçen cumartesi günü Love Lies Bleeding'in BIFFF kapsamındaki gösterimi sırasında yaşanan olaylar karşısında şoke olduk ve hayal kırıklığına uğradık" dedi. 

Homofobik tezahürat ve yuhalamalar

Katılımcıların Variety'ye anlattığına göre, filmdeki eşcinsel romantizmi ön plana çıktığında gösterimdeki saygısız yorumlar kısa sürede daha rahatsız edici bir hal aldı. 

Aşk sahneleri homofobik tezahürat ve yuhalamalar gibi aşırılıklarla karşılanırken cinsel zorlama içeren bir sahneyse alkış aldı.

Festival temsilcileri olayları doğrularken çirkinliğin kalabalığın küçük bir kesiminden geldiği konusunda ısrar etti. BIFFF basın şefi Jonathan Lenaerts, "1400 kişi içinde 10 kişi zaten çok fazla" dedi.


Independent Türkçe, Variety, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU