Bridgerton'ın yaratıcısı, "Keşke ben çekseydim" dediği diziyi açıkladı

"O diziye karşı hep takıntılı olacağım"

Bridgerton'ın ilk sezonu Phoebe Dynevor'ın canlandırdığı Daphne Bridgerton'ın gizemli Hastings Dükü Simon Basset'la aşk hikayesine odaklanmıştı (Netflix)

Shonda Rhimes, bugüne kadar pek çok rekortmen televizyon dizisine imza attı. Ama bir Britanya klasiği var ki Rhimes, "Keşke ben yapsaydım" diye düşündüğünü itiraf etmekten çekinmiyor.

Succession, Beef ve The Bear'i seviyor ama...

Mayısta üçüncü sezonuyla Netflix ekranlarına dönecek Bridgerton'ın yaratıcısı Rhimes, The Times'a yaptığı açıklamada Succession, Beef ve The Bear gibi yapımları izlemekten keyif aldığını ancak bir diziyi kendisi yaratmış olmayı dilediğini söyledi: Britanya'nın uzun soluklu bilimkurgu destanı Doctor Who.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rhimes, "O diziye karşı hep takıntılı olacağım" dedi. İlk bölümü 1963'te ekranlara gelen dizi 1989'a kadar sürmüştü. 2005'te yeniden başlatılan dizi halen devam ediyor.

54 yaşındaki Shonda Rhimes, Doctor Who'yu 10 yıldan uzun bir süre önce yeniden başlatan ve zirveye taşıyan Russell T. Davies'le tanıştığında "çok gergin olduğunu" da itiraf etti.

Benzer başarılara imza atan senarist Rhimes, Grey's Anatomy ve Scandal'ı yarattıktan sonra 150 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atarak Netflix'e transfer olmuştu. 

Rhimes, The Times'a yaptığı açıklamada Netflix'e geçmeye ikna olduğunu çünkü "eğlenmek istediğini" söyledi. Amerikalı senaristin açıklamasına göre yayıncı kuruluşun patronları, kendisine "Sadece yapmak istediğin programları yap" demiş.

İki sezon da rekor kırmıştı

Bridgerton, 2020'de yayın devinde gösterime giren ilk sezonuyla rekor kırarak en çok izlenen İngilizce dizi olmuştu. İkinci sezon da iki yıl sonra izleyiciyle buluşarak bu rekoru bir kez daha kırmayı başardı.

Rhimes, dizinin nasıl bu kadar büyük bir hayran kitlesi edindiğini de anlattı ve mevcut flört uygulamalarıyla Tinder dünyasına bir panzehir sunduğunu söyledi:

Sanırım kur yapmanın kurallarının olduğu daha basit bir şeye yönelik bir arzu var. Biriyle nasıl tanışılır diye sormuştuk. Eskiden biriyle tanışırdınız çünkü balolara giderdiniz, ailenizle konuşurdunuz ve dans ederdiniz. İnsanlar aşkın kurallarının bu kadar net olduğu bir dünyada bu tür bir düzeni seviyor gibi görünüyor.


Independent Türkçe, Deadline, The Times

DAHA FAZLA HABER OKU