ABD, İran saldırısı korkusuyla Ortadoğu'ya takviye birlik gönderiyor

ABD’li yetkili “ABD kuvvetlerinin korunmasını arttırmak için bölgeye takviye kuvvetler gönderiyoruz” dedi

ABD askeri nakliye uçağı / Fotoğraf: CENTCOM’un X hesabı

İran'ın yakında İsrail'e bir saldırı düzenleyebileceği korkusu artarken ABD dün Ortadoğu'ya takviye birlikler göndereceğini duyurdu. Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Washington'daki bir ABD savunma yetkilisi yaptığı açıklamada “Bölgesel caydırıcılık çabalarını güçlendirmek ve ABD kuvvetlerinin korunmasını arttırmak için bölgeye takviye kuvvetler gönderiyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran, 1 Nisan'da Şam'daki büyükelçilik yerleşkesine düzenlenen hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) subaylarının ölmesi ve konsolosluk binasının tahrip edilmesinin ardından misilleme sözü vererek bölgede gerilimi artırdı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant dün Tel Aviv'i ziyaret eden ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Eric Corella ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, İsrail ve ABD'nin İran'a karşı ‘yan yana’ durduğunu söyledi.

ABD perşembe günü yaptığı açıklamada, İran'ın İsrail'e misillemede bulunma tehditleri nedeniyle İsrail'deki çalışanlarına ve aile üyelerine Tel Aviv, Kudüs ve Beerşeba bölgeleri dışına seyahat yasağı getirdiğini duyurdu.

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ise ‘Fransızlara İran, İsrail, Lübnan ve Filistin topraklarına seyahat etmekten kaçınmalarını’ tavsiye etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU