Christopher Nolan, Kara Şövalye'yi çekmek istememiş

Sebebini kardeşi açıkladı

2008 yapımı Kara Şövalye, dünya çapında 1 milyar doların üzerinde hasılat elde ederek Christopher'ın bugüne kadar en çok hasılat yapan filmi olmuştu (Warner Bros)

Jonathan Nolan, Dax Shepard'ın Armchair Expert adlı podcast'inde verdiği röportajda, kardeşi Christopher Nolan'ı Kara Şövalye'yi (The Dark Knight) yönetmeye ikna etmenin zaman aldığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Usta yönetmen, Batman Başlıyor'la (Batman Begins) zaten bir süper kahraman filmine imza atmıştı ve başka bir çizgi roman uyarlaması yapmakta tereddüt ediyordu çünkü kariyerinin bir kalıba sokulmasını istemiyordu.

Batman Başlıyor'da ağabeyiyle birlikte çalıştığını anlatan Jonathan Nolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ağabeyimin 14. yaş günümde bana verdiği tek çizgi roman Batman: Year One'dı (Batman: Birinci Yıl) ve 10 yıl sonra sette onunla birlikte çalışıyordum.

Jonathan Nolan, "Bu çılgınca bir şeydi" diye ekledi. 

Batman Başlıyor'dan sonra Prestij'e geçmiş

Sözlerine "Chris yeni bir film yapma konusunda kararsızdı" diye devam eden Jonathan Nolan, ağabeyinin Batman Başlıyor'dan sonra doğruca sihirbaz gerilimi Prestij'i (The Prestige) yönetmeye geçtiğini belirtti. 

Bir süper kahraman filmi yönetmeni olmak istemiyordu.

Jonathan, ağabeyinin Batman Başlıyor'la "çok gurur duyduğunu" ama seriye devam etmek istemediğini söyleyerek ekledi:

Bu muhteşem spor arabayı yaptık ve ben de 'Hadi bir sürüşe çıkalım. Bir tane daha yapmak istemiyor musun?' dedim. Başlangıç hikayesini anlatmak için bir saat harcadık ve bu harika, ama daha fazla ne yapabiliriz? Aynı karakterleri alıp biraz daha farklı bir türe kaydırabilir miyiz? Bir macera filminden bir suç filmine, bir mafya filmine geçebilir ve bu duyguyu içine katabilir miyiz?

"Korkaklık etme"

Jonathan Nolan, yapımcı Charles Roven'la birlikte otururlarken ağabeyi Christopher'a "Dostum, korkaklık etme. Hadi yapalım şunu" dediğini anlattı:

Senaryoyu tamamladığımızda, 'Bu harika olacak. Heyecan verici. Bu filmi çekmeliyiz' diyordum. Sonunda o da ikna oldu. Kendini bir kalıba sokmaktan kaçınmayı başardı.

Kara Şövalye, Michael Mann'in Büyük Hesaplaşma'sı (Heat) gibi klasik suç filmlerinden esinlendi ve halen bugüne kadar yapılmış en beğenilen çizgi roman uyarlamalarından biri olmaya devam ediyor. 

Nolan Kardeşler devam filminde senaryo yazarlığını paylaştı ve 2012 yapımı Kara Şövalye Yükseliyor'un (The Dark Knight Rises) senaryosunda da birlikte çalıştı.


Independent Türkçe, Variety, Just Jared, Armchair Expert

DAHA FAZLA HABER OKU