Yeni Disney+ dizisi, Cannes'da ayakta alkışlandı: "Dönüşümünü izlemek çılgıncaydı"

"Harika" diziye övgüler yağdırdılar

6 bölümden oluşan dizi 1972'de, Lagerfeld'in henüz hazır giyim tasarımcısı olduğu ve halk tarafından tanınmadığı bir dönemde geçiyor (Disney+)

Cannes, Alman-İspanyol aktör Daniel Brühl için ayağa kalktı ve yeni Disney+ dizisi Becoming Karl Lagerfeld, pazar günkü prömiyerinde 3 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Prömiyerini festivalin yarışma dışı bölümünde yapan dizi, 2019'da hayatını kaybeden Alman tasarımcının popüler kültürü kasıp kavuran bir figüre dönüşmeden önceki halini anlatıyor. 

"Eğlenceli"

Fransa'da düzenlenen ve genellikle Canneseries diye bilinen Cannes Uluslararası Dizi Festivali katılımcıları, dil engeline rağmen diziyi çok beğendiklerini ve "eğlenceli" bulduklarını ifade etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransız izleyiciler Variety'ye yaptıkları açıklamaya dizi için "C'est genial!" dedi. Yani "Harika!"

İlk bölümde Lagerfeld'in 1970'lerde Chloé için hazırladığı koleksiyona benzer neşeli bir defileyle başlayan gösterime şehirdeki hemen hemen tüm ünlüler katıldı. 

Katılımcılar arasında 1990'ların meşhur gençlik dizisi Evimiz Hollywood'dayla (Beverly Hills, 90210) tanınan Jason Priestley ve yeni dizi Wild Cards'ın tanıtımı için Cannes'da bulunan oyuncu Vanessa Morgan da vardı.

"Etiketler umrumda değil"

Riverdale'le tanınan Kanadalı oyuncu Morgan, "Tasarımcılar ya da etiketler umurumda değil" diyerek ekledi:

Benim için daha çok kendimi neyin içinde iyi hissettiğim önemli. Üzerime bir şey deneyeceksem çok ucuz ya da çok pahalı olması önemli değil. Kendinizi nasıl sunduğunuzla ilgili bir sürü baskı var ama bunun beni etkilemesine asla izin vermem.

Danimarkalı aktris ve jüri üyesi Sofie Gråbøl, etkinliğe Lagerfeld'in en sevdiği renk kombinasyonunu giyerek katıldı: 

Ben moda insanı değilim ama siyah ve beyazı ben bile biliyordum!

Haziranda gösterime girecek Becoming Karl Lagerfeld'in oyuncuları, gösterimden önce Variety'ye bir ikonu canlandırmanın zorluklarını anlattı

"Elimden gelenin en iyisini yaptım"
 


Dizide oyuncu ve şarkıcı Marlene Dietrich'i canlandıran Sunnyi Melles, "Onun gibi olabilmek, onun sahip olduğu düşünceleri ifade edebilmek beni çok duygulandırdı" diyerek ekledi: 

Bu harika bir senaryo. Bir oyuncu olarak her zaman elinizden gelenin en iyisini yapmak istersiniz ve ben de Marlene için elimden gelenin en iyisini yapmak istedim.

Dizide Paloma Picasso rolünde olan Jeanne Damas, başroldeki Daniel Brühl'ü övmeye doyamadı:

Daniel'in dönüşümünü izlemek... Çılgıncaydı. Alman aksanıyla Fransızca konuşuyor ama Karl olduğunda aksanı bile farklıydı!

BAFTA adayı Brühl, Lagerfeld'in "çelişkilerle dolu" bir hayat sürdüğünü ve özel hayatıyla ilgili sık sık yalanlar söylediğini, örneğin doğum yılını düzenli olarak değiştirdiğini anlattı.

"Bu kalkanı kırmak istedim"

45 yaşındaki aktör, "Onunla sadece bir kez tanıştım ve gerçekten sadece yarattığı personayla tanıştım" dedi. 

Bu kalkanı kırmak ve o kişinin kim olduğunu bulmak istedim.

Brühl bunu yapabilmek için, "hepsi birbiriyle çelişen" üç biyografi okumuş, Lagerfeld'in eski röportajlarını bulmuş ve Paris'te yakın olduğu insanlarla konuşmuş.


Independent Türkçe, Variety, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU