Ünlü yönetmen rekortmen bilimkurguya övgüler yağdırdı: "Saf sinema"

David Lynch'in 1984 tarihli uyarlamasını da eleştirdi

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin (Dune: Part Two) başrollerinde Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler, Florence Pugh, Rebecca Ferguson ve Anya Taylor-Joy yer alıyor (Warner Bros)

Ünlü yönetmen James Cameron, Denis Villeneuve'ün çok beğenilen devam filmi Dune 2'yle ilgili fikirlerini açıkladı. 

Kariyerine Termiantör'le (The Terminator) başlayan Cameron, Yaratık 2 (Aliens), Titanik (Titanic) ve Avatar gibi hasılat rekorları kıran serilere de imza atmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Villeneuve'ün Frank Herbert'in bilimkurgu destanının iki bölümlük uyarlaması, Arrakis'in kumlarını ve Timothée Chalamet'nin canlandırdığı Paul Atreides'in yolculuğunu beyazperdeye taşıdı. 

Devam filminin gişe başarısını sürdürmesi ve eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar almasıyla seriye üçüncü bir halka daha ekleneceği de duyuruldu.

Dune 3'ün geliştirme aşamasında olmasıyla birlikte Cameron, Le Figaro'ya verdiği son röportajda seriyi öven son Hollywood figürü oldu.

"Çok daha inandırıcı"

Kanadalı yönetmen, David Lynch'in 1984 tarihli meşhur uyarlamasıyla hayal kırıklığına uğradığını açıklarken Villeneuve'ün filmleriniyse çok beğendiğini söyledi.

Villeneuve'le bizzat konuşma fırsatı bulduğunu da açıklayan Cameron, "David Lynch'in uyarlaması hayal kırıklığı yarattı. Herbert'ın romanının gücü eksikti. Villeneuve'ün filmleri çok daha inandırıcı" diyerek ekledi:

Karakterlerin taslakları çizilmiş, tanımlanabiliyorlar. Saf sinema. Denis'le düzenli olarak konuşuyorum, yönetmenden yönetmene... Truffaut ve Hitchcock gibi konuşmalarımızı kaydediyoruz.

Spielberg ve Nolan da övdü

69 yaşındaki Cameron, Villeneuve'ün Dune serisine övgüler yağdıran ünlü yönetmenlerden sadece biri. Steven Spielberg ve Christopher Nolan da kısa süre önce devam filmine methiyeler düzmüştü.

Spielberg, Villeneuve'ün Herbert'ın kaynak materyalini beyazperdeye hakkıyla aktarabilmesini ve filmin büyüleyici evrenini başarıyla inşa etmesini övmüştü:

Dünyaları inşa eden yönetmenler olduğunu söyleyerek başlayayım. Bu uzun bir liste değil ve çoğunun kim olduğunu biliyoruz. Georges Méliès'den başlayarak Disney, Kubrick ve George Lucas. Ray Harryhausen'i de bu listeye dahil ediyorum. Fellini kendi dünyalarını inşa etti. Tim Burton. Kuşkusuz Wes Anderson, Peter Jackson, James Cameron, Christopher Nolan, Ridley Scott, Guillermo del Toro. Liste uzayıp gidiyor ama o kadar da uzun bir liste değil ve ben sizin bu listenin en yeni üyelerinden biri olduğunuza yürekten inanıyorum.

Nolan da Villeneuve'ün başarılı uyarlamasına, seriyi dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere yeniden tanıttığı ve etkileyici görsel efektleri için övgüler yağdırmıştı. 


Independet Türkçe, ScreenRant, Le Figaro, World of Reel

DAHA FAZLA HABER OKU