The Walking Dead'in tüm karakterleri ölecek: "14 yıl kaldı"

The Ones Who Live'in sezon finali, serideki tüm karakterin sayılı zamanı kaldığını ortaya koydu

Londra doğumlu aktör Andrew Lincoln, 2010'da başlayan The Walking Dead serisinde Rick Grimes'ı canlandırıyor (AMC)

The Walking Dead'in yeni dizisi The Ones Who Live'in ilk sezon finalindeki bir bilgiye inanılacak olursa, serinin evrenindeki tüm karakterleri zamansız bir son bekliyor.

Hayranların favori karakterlerinden Rick ve Michonne'u yeniden buluşturan dizi, CRM denilen Civic Republic Military (Cumhuriyet Yurttaş Ordusu) hakkında uzun zamandır beklenen bazı cevapları verdi. 

Dizinin sezon finali CRM'in iç işleyişine ve The Walking Dead'deki büyük planlarına ışık tutmanın yanı sıra dünyanın geleceği hakkında da keyif kaçıracak bir ipucu verdi.

Sözkonusu kara haberin The Walking Dead'in tüm dizileri için uzun vadeli sonuçları olacak gibi görünüyor.

Tümgeneral Beale'in Rick'e bilim ekibinin bulguları hakkında yaptığı yorumlar, The Walking Dead'in geleceği hakkında korkunç bir uyarı niteliği taşıyor.

*Buradan sonrası spoiler içeriz, bizden uyarması*

Beale'e göre, insanlıktan geriye kalanların yaklaşık olarak sadece 14 yılı kaldı. CRM'in araştırması, bu süre dolduğunda gezegenin "cesetlerle dolacağını" varsayıyor. 

Gıda kıtlığı ve salgın hastalıklar

Bu öngörü, çok sayıda faktörün birkaç yıl içinde insanların hızla ölmesine yol açacağı fikrine dayanıyor. The Walking Dead'in dünyasında insanların zombilere oranı giderek azalacak ve geriye kimse kalmayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beale, bilim insanlarının bu tükenişi başta açlık olmak üzere çeşitli nedenlere bağladığını öne sürüyor.

Bilim insanlarının bir başka endişesi de zombilerin yıllar içinde kaptığı hastalıklar. Teoriye göre zombiler, sadece hayatta kalanları ısırmakla kalmayıp temas ettikleri kişilere de hastalık bulaştırabilir ve böylece insan nüfusuna daha fazla zarar verebilir. 

The Walking Dead'in ana karakterlerinin sezon finalinde yaptığı hiçbir şey, Beale'in serinin geleceği için belirlediği zaman çizelgesini değiştirmiyor.

Mutlu son da kurtaramadı

Rick ve Michonne, CRM'in askeri birliklerini ortadan kaldırıp Beale'i öldürerek hem kendileri hem de insanlar için mutlu bir sona ulaşmayı başardı. Ancak bilim insanlarının teorisi halen geçerliliğini koruyor.

Beale'in bilim adamları haklıysa, geriye kalan tüm The Walking Dead karakterinin ömrü yaklaşık 14 yılla sınırlı. 

CRM'in tahminlerine göre, bu süre zarfında dünyanın dört bir yanındaki yerleşim yerleri gıda kıtlığı ve salgın hastalıklardan muzdarip olacak ve kıyamet sonrası manzara daha da kötüleşecek.

Yıldız oyuncudan "ikinci sezon" açıklaması

Öte yandan serinin yıldızı Andrew Lincoln, güçlü bir senaryo yazıldığı takdirde The Ones Who Live 2. sezon için geri dönmeye açık olduğunu söyledi.

Entertainment Weekly'ye konuşan aktör, "Asla asla deme" diyerek ekledi:

Evrende hala etrafta dolaşan ve hayatta olan çok önemli başka karakterler de var, bence aynı havayı solumaları ve birlikte ne kadar süre hayatta kalacaklarını görmek oldukça heyecan verici olabilir. Ama bu çok zor. Bunun gibi, gerçekten heyecan verici bir hikaye olmalı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU