Devam filmi dünyayı kasıp kavuruyor: Çin'de de rekor kırdı

Hafta sonu sinemalar doldu taştı

Yeni İmparatorluk, eleştiri derleme sitesi Rotten Romatoes'daki 183 yoruma göre 100 üzerinden 54 puan alabildi (Warner Bros)

Warner Bros ve Legendary Entertainment ortak yapımı Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire) bu yıl Çin gişesinde en iyi açılışı yapan Hollywood filmi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Danışmanlık firması Artisan Gateway'in verilerine göre canavar filmi, cuma ve pazar arasında Çin sinemalarında 44,6 milyon dolar hasılat elde etti. Bu rakam ülkenin hafta sonu gişe hasılatının neredeyse yüzde 70'ine denk geliyor.

Ülke çapında sinemalar, 64,1 milyon dolarlık bir iş hacmi elde ederek bir önceki hafta sonunda kazandıkları 39,5 milyon dolara kıyasla önemli bir sıçrama gösterdi.

Yeni İmparatorluk'un açılışı, Mayıs 2019'da Çin'de gösterime girdiği hafta sonunda 66 milyon dolar kazanan ve toplam 133 milyon dolar hasılat elde eden Godzilla II: Canavarlar Kralı'na (Godzilla: King of the Monsters) göre düşük kaldı. Ancak Hollywood filmleri, 2020'den beri Çin'de bu seviyelere ulaşmakta zorlanıyor.

En büyük 4. açılış

Yeni İmparatorluk'un Çin'deki başarısı, pandemi sonrası dönemde bir Hollywood filminin elde ettiği en iyi 4. performans oldu. En başarılı iki film olan Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) ve Hızlı ve Öfkeli 10 (Fast X) gösterime girdikleri hafta sonunda sırasıyla 52 ve 51 milyon dolar kazanmıştı.

Imax, Yeni İmparatorluk'un Çin'deki salonlarında 7,5 milyon dolar kazandığını ve bunun Çin hafta sonu hasılatının yaklaşık yüzde 17'sini temsil ettiğini bildirdi.

Kung Fu Panda 4, ikinci hafta sonunda bir sıra gerileyerek ikinci sıraya düştü. Animasyon türündeki devam filmi, açılışına kıyasla yüzde 60'lık bir düşüşle 5,8 milyon dolar kazandı.

Çin yapımı Viva La Vida, cumartesi ve pazar gösterimlerinden 4,3 milyon dolar kazandı. Listenin bir önceki lideri The Pig, The Snake and the Pigeon ise son hafta sonunda 2,9 milyon dolar kazandı. Bu da filmin toplam 90,6 milyon dolar kazanmasını sağladı.

200 milyon dolara dayandı

Monsterverse'ün son filmi Yeni İmparatorluk'ta Kong ve Godzilla, ölümcül yeni bir tehlikeye karşı savaşmak için bir kez daha güçlerini birleştiriyor. 

Variety, filmin gösterime girdiği hafta sonunda dünya çapında 194 milyon dolar hasılat elde ettiğini dün duyurmuştu.

Yeni İmparatorluk'un yönetmen koltuğunda Amerikalı sinemacı Adam Wingard oturuyor.

41 yaşındaki Wingard, daha önce 2011 yapımı korku filmi Katliam Gecesi (You're Next), bir yıl sonra gelen gerilim türündeki Dehşet Kaseti (V/H/S), Netflix uyarlaması Ölüm Defteri (Death Note) ve 2021 tarihli Godzilla vs. Kong'u yönetmişti.

5 Nisan'da vizyonda

Terry Rossio, Simon Barrett ve Jeremy Slater'ın yazdığı Yeni İmparatorluk'un başrollerinde Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Kaylee Hottle, Alex Ferns ve Fala Chen yer alıyor. 

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, Türkiye'de 5 Nisan'da gösterime girecek.


Independent Türkçe, Variety, Xinhua 

DAHA FAZLA HABER OKU