Ramy Youssef, Filistin için özgürlük çağrısında bulundu

Komedyen aktör, ABD'deki skeç programında "Lütfen Filistin halkını özgür bırakın" dedi

(Reuters)

Ramy Youssef, Saturday Night Live platformunu kullanarak Gazze'de ateşkes sağlanması ve devam eden İsrail-Hamas çatışmasında "tüm rehinelerin" serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Kısa bir süre önce Yorgos Lanthimos'un filmi Zavallılar'da (Poor Things) rol alan komedyen, yazar ve aktör, ABD'deki skeç programının 30 Mart Cumartesi günü yayımlanan son bölümüne ev sahipliği yaptı. Ayrıca bu bölümde Trump'ın İncil satmaya yönelik son tuhaf girişimleri eleştirildi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yousef açılış monologunda inancına ve savaşın yıkıma uğrattığı Gazze'deki duruma değinerek izleyicilere arkadaşlarının düzenli olarak kendisinden onlar adına dua etmesini istediklerini söyledi.

Yakın zamanda kendisinden istenen dualardan biri, Filistin'de yaşayan arkadaşı Ahmed'in ailesi içindi. Youssef şöyle dedi:

Ben de 'Dostum, o iş bende' dedim. O gece dua etmeye gittim ve dualarım karmaşıktı. Sığdırmam gereken çok şey vardı.

Youssef şöyle devam etti:

Şöyle diyordum, 'Tanrım, lütfen, lütfen Ahmed'in ailesine yardım et. Lütfen acıyı durdur. Şiddeti durdur. Lütfen Filistin halkını özgür bırak, lütfen. Ve lütfen rehineleri, tüm rehineleri serbest bırak, lütfen.'

Sayım yaparken siviller ve savaşçılar arasında ayrım yapmayan Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre Gazze'de 32 binden fazla insan öldürüldü ve 74 bin kişi de yaralandı. Bakanlık ölenlerin üçte ikisini kadın ve çocukların oluşturduğunu söylüyor.
 

Ramy Youssef, Saturday Night Live'da (YouTube)
Ramy Youssef, Saturday Night Live'da (YouTube)


Komedyen, ateşkesin güçlü bir destekçisi. Önceki haftalarda düzenlenen Oscar ödül töreninin kırmızı halısında Variety'ye verdiği röportajda şöyle demişti:

Gazze'de acil ve kalıcı bir ateşkes çağrısında bulunuyoruz. Filistin halkı için barış ve kalıcı adalet çağrısında bulunuyoruz.

Bu evrensel bir mesaj: 'Çocukları öldürmeyi bırakalım. Daha fazla savaşın parçası olmayalım.' Hiç kimse savaşa dönüp baktığında bombalama kampanyasının iyi bir fikir olduğunu düşünmemiştir. Bu konuda seslerini duyurmak isteyen bu kadar çok sanatçıyla çevrili olmak… Liste giderek büyüyor.

Önceki günlerde İsrail, Refah'taki binlerce Hamas savaşçısını yok etmek için bir kara harekatına ihtiyaç olduğunu söylemişti. Gazze-Mısır sınırındaki bu kentte 1,4 milyon Filistinli sıkışıp kaldığı için planlanan saldırdı küresel çapta alarm yaratmıştı. Bu Filistinlilerin çoğu başka yerlerdeki çatışmalardan kaçmış, çadır kamplarda ve BM sığınaklarında barınıyor. 

İsrail'in en büyük müttefiki ABD, ülkeyi sivilleri tahliye etmek için "güvenilir" bir plan olmadan operasyon yapmamaya çağırdı. Ayrıca Refah, BM'nin nüfusun yüzde 100'ünün ciddi düzeyde gıda güvensizliği içinde olduğunu söylediği Gazze'ye umutsuzca ihtiyaç duyulan yardımın ana giriş noktası.

Ajanslardan da yararlanılmıştır. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU