Star Wars'un yıldızı, Obi-Wan Kenobi rolüne dönecek mi?

Yıllar önce yalan söylemek zorunda kalmıştı

Obi-Wan Kenobi, Hossein Amini'nin kaleme aldığı ve Stephen Daldry'nin yönettiği bir spinoff filmi olarak ortaya çıkmış ancak mini diziye dönüştürülmüştü (Disney+)

Ewan McGregor'ın Obi-Wan Kenobi'yle işi bitmedi. Ünlü oyuncu, Yıldız Savaşları (Star Wars) evrenine tekrar dönmeyi umuyor.

Kısa süre önce verdiği röportajda aktör, Disney+ dizisinin ilk sezon çekimlerinde iyi bir deneyim yaşadığını ve Obi-Wan'ı canlandırmaya olan ilgisini dile getirdi.

"Daha fazla hikaye anlatmak için zaman var"

Gerçek hayattaki eşi Mary Elizabeth Winstead'le birlikte rol aldığı yeni dizisi A Gentleman In Moscow'un tanıtımı sırasında LADbible'ın sorularını yanıtlayan oyuncu, "Lucasfilm ya da Disney'den bana 'Bir tane daha yapalım' diye bir telefon gelmedi" dedi.

Obi-Wan mini dizi olarak yapıldı ve insanlar onu seviyor, bundan çok ama çok memnunum.

İskoç aktör sözlerine şöyle devam etti:

Bunu yapmayı seviyorum. Umarım bir tane daha yapma şansımız olur ve eminim olur. Alec Guinness'in Yıldız Savaşları: Bölüm IV - Yeni Bir Umut'ta (Star Wars: Episode IV - A New Hope) olduğu yaşa gelmeme daha birkaç yıl var. Yani daha fazla hikaye anlatmak için zaman var.

McGregor, gizli tutulan Disney+ dizisinin çekimleri öncesinde ikonik Obi-Wan Kenobi rolünü yeniden canlandırma konusunda geçmişte yalan söylemek zorunda kalmıştı. 

"4 yıldır insanlara yalan söylüyordum"

53 yaşındaki oyuncu, 2019'da yaptığı açıklamada rolüyle ilgili yalan söylemek zorunda kaldığını itiraf etmişti: 

Bu çok büyük bir rahatlama. Çünkü 4 yılı aşkın süredir insanlara bu konuda yalan söylüyordum.

Kült Trainspotting'in yıldızı, LADbible'şöyle dedi:

Gerçek şu ki yıllardır Obi-Wan sezonunu yapmak için gizlenmek zorunda olduğumdan bahsettim, bu konuda yalan söylemek zorunda kaldım ve artık bu konuda yalan söylemiyorum.

McGregor, Obi-Wan rolüne ilk kez 1999'da Liam Neeson, Natalie Portman, Jake Lloyd, Ian McDiarmid, Anthony Daniels, Kenny Baker, Pernilla August ve Frank Oz'la birlikte Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike'yle (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace) adım atmıştı. 

George Lucas tarafından yazılan ve yönetilen üçlemenin ilki, 115 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında 1 milyar doların üzerinde hasılat elde etmişti.

Senaryoyu Jonathan Hales'le birlikte yazan Lucas'ın yönettiği devam filmi Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonlar'ın Saldırısı (Star Wars: Episode II - Attack Of The Clones) ilkinin başarısına erişemese de 653,8 milyon dolar kazanmıştı.

Lucas'ın yazıp yönettiği 2005 yapımı Yıldız Savaşları Bölüm III: Sith'in İntikamı (Star Wars Episode III - Revenge of the Sith) ise 868,4 milyon dolar hasılat elde etmeyi başarmıştı. 

17 yıl sonra Obi-Wan rolüne döndü

McGregor, Deborah Chow'un yönettiği Disney + dizisi için Obi-Wan rolüne geri dönene kadar yaklaşık 17 yıl geçti.

Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Jimmy Smits, Hayden Christensen, Ian McDiarmid, Rupert Friend, Kumail Nanjiani, Indira Varma ve O'Shea Jackson Jr. gibi isimler yer aldı. 


Independent Türkçe, Daily Mail, LADbible, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU