Game of Thrones'un yaratıcıları kimlerin ölümüne sevindiklerini açıkladı

"Bu çok destansı bir duyguydu"

2011-2019'da yayımlanan dizi 59 Emmy kazanmıştı (HBO)

Game of Thrones'un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss, HBO'nun sevilen dizisindeki "favori ölümlerini" anlattı.

Yeni Netflix dizileri 3 Cisim Problemi'nin (3 Body Problem) tanıtımı için Happy Sad Confused podcast'ine katılan senaristlere, kariyerleri boyunca yarattıkları karakterler arasında, ölümüne sevindikleri biri olup olmadığı soruldu.

Weiss, "Game of Thrones'da çok fazla iyi adam öldürüldü" dedi ve ekledi: 

Sonunda hem 4. sezonda Joffrey'yi hem de 6. sezonda Ramsay Bolton'ı gerçekten öldürebildik. Gerçekten kötü bir adamı öldürmenin eski moda zevklerine geri dönmek eğlenceliydi. Teraziyi biraz dengeliyormuş gibi hissettim.

Jack Gleeson'ın canlandırdığı Joffrey'nin ölümü, Leydi Olenna Tyrell ve Lord Petyr Baelish'in ellerinden olmuştu. Dizinin en nefret edilen karakterlerinden biri olan Joffrey, zehirli şarap içtikten sonra hayatını kaybetmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kit Harington'ın oynadığı Jon Snow'un teke tek dövüşte yendiği Ramsay ise esir alınarak hapsedilmişti. Daha sonra aç köpeklere yem edilmiş ve Sophie Turner'ın canlandırdığı Sansa Stark, Ramsey'nin vahşi ölümünü izlemişti. 

Benioff, "Sophie tazıları Ramsey'nin üzerine saldığında oradan uzaklaşmıyor. Ölümü gerçekten görmüyorsunuz. Arka planda bir kısmını görüyorsunuz ama tamamen görmüyorsunuz" diyerek ekledi: 

Ama Sophie'nin ya da Sansa'nın gülümsemesini görüyorsunuz.

53 yaşındaki Amerikalı yazar, bu sekansın tek bir çekimden oluştuğunu söyleyerek Turner kusursuz bir şekilde oynayana kadar 7 ya da 8 kez baştan sona çekmek zorunda kaldıklarını söyledi. 

Benioff sözlerine şöyle devam etti: 

Bu çok destansı bir duyguydu. Sophie çok iyiydi. O çekimi tamamladığında artık mutlu ölebileceğimi hissettim.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Happy Sad Confused

DAHA FAZLA HABER OKU