Tartışmaların odağındaki aktörün rolü başkasına verildi

Invincible'ın ikinci sezonunda çılgın bilim insanı D. A. Sinclair rolünü Eric Bauza üstlendi

ABD'li oyuncu Ezra Miller, 12 Haziran 2023'te Kaliforniya'nın Hollywood kentindeki Ovation Hollywood'da The Flash'in dünya prömiyerine katılmıştı (AFP)

Animasyon süper kahraman dizisi Invincible'da Ezra Miller'ın rolü başkasına verildi.  Dizinin ikinci sezonunda çılgın bilim insanı D. A. Sinclair'ı Eric Bauza seslendirecek.

31 yaşındaki Miller, DC süper kahraman filmi The Flash'te başrol oynaması ve bir dizi tartışma ve yasal soruna karışmasıyla tanınıyor.

Onlar/onların zamirlerini kullanmayı tercih eden Miller, Invincible'ın birinci sezonunda, insanları öldürüp onları ReAnimen diye bilinen robotlara dönüştüren düzenbaz bilim insanı Sinclair'ı seslendirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kötü karakter, halihazırda Amazon Prime Video'da yayımlanan ikinci sezonda geri döndüğünde, diğer işleri arasında X-Men '97 ve Teenage Mutant Ninja Turtles bulunan 44 yaşındaki aktör Eric Bauza tarafından seslendirildi.

Miller'ın yasal sorunları, aktörün İzlanda'nın Reykjavik kentindeki bir barda bir kadını boğazladığını gösteren videonun Twitter'da paylaşıldığı 2020'ye eskiye dayanıyor. Miller'a olayla ilgili dava açılmamıştı.

Aktör ayrıca, 18 yaşındaki Amerika Yerlisi aktivist Tokata Iron Eyes'ı ayartmak, "psikolojik olarak manipüle etmek, fiziksel olarak gözünü korkutmak ve güvenliğini ve refahını tehlikeye atmakla" suçlanmıştı.

Gencin babası The Independent'a verdiği röportajda, Miller'ın Iron Eyes'ın 12 yaşına kadar uzanan arkadaşlıkları sırasında ona alkol, marihuana ve LSD sağladığını iddia etmişti. Tokata Iron Eyes, aktör tarafından istismar edildiği veya ayartıldığı iddialarını şiddetle reddetmişti.

Mayıs 2022'de Miller'a, ABD'nin Vermont eyaletinde alkol hırsızlığı suçu isnat edilmişti. Yerel polis yaptığı açıklamada, o yıl 1 Mayıs'ta Stamford'da County Yolu'ndaki bir adresten birkaç şişe alkol çalındığına dair bir şikayet aldıklarını söylemişti.

Aktör Ağustos 2022'de bir özür yayımlayarak "karmaşık ruh sağlığı sorunları yaşadığını" açıklamıştı. Miller geçen yıl The Flash'ın galasında, aralarında James Gunn ve Peter Safran, Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav ve Warner Bros. Film Grubu patronları Michael De Luca ve Pam Abdy'nin de bulunduğu DC ekibine "hayatı bağlamında gösterdiğiniz lütuf, anlayış ve özen" için teşekkür etmişti.

Aktör ayrıca "bu anı gerçekleştirdikleri" için teşekkür ederek, hayranlarının boykot tehdidinin ortasında filmin birçok kez ertelenmesine de değinmiş gibi görünmüştü.

The Independent'tan Louis Chilton, Invincible'ın ilk sezonuna üç yıldız verdiği eleştirisinde şöyle yazmıştı: 

Invincible sık sık türetilmiş gibi görünüyor; belki de fikirleri 2000'lerin başındaki orijinal çizgi romanlarda daha çığır açıcıydı. Bazı karakterler pişmanlık duyulmayan parodiler (örneğin Batman kopyası "Darkwing") ve Watchmen, The Incredibles, Sky High ya da Misfits'te ortaya çıkan unsurları ya da hikaye fikirlerini de kolayca görebilirsiniz.

Ancak yine de öncülündeki bazı iyi yanları korunmuş ve bunun daha önce yüzlerce kez gördüğünüz bir hikaye olduğu gerçeğini görmezden gelmenize izin verecek kadar yıkıcılık var.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU