William ve Kate, Harry'nin ziyaretinin getireceği "dramayla ilgilenmiyor"

Kate'in kanser teşhisi, Sussex Dükü ve Düşesi'ne kamuoyuna duyurulmadan önce söylenmedi

(Soldan ikinci) Britanya Prensi William, (solda) Galler Prensesi Kate, (sağdan ikinci) Britanya Prensi Harry, (sağda) Sussex Düşesi Meghan (AP)

Prens William ve Prenses Kate'in bir arkadaşı, kraliyet çiftinin Prens Harry'nin ziyaretinin getireceği "drama"ya hevesli olmadığını söyledi.

Daily Beast'te yer alan habere göre çiftin kimliği açıklanmayan arkadaşı, "Huzur ve sessizlik istediklerini açıkça belirttiler. Harry'nin ziyareti, beraberinde getireceği tüm dramayla bunun tam tersi olurdu" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

William ve Kate'in bir başka arkadaşı da "Harry'den uzaklaşmayı kabullendiklerini ve olayları oluruna bırakmaktan memnun olduklarını" söyledi.

Harry'nin, silahlı kuvvetler mensubu yaralı gaziler için 2014'te kurduğu uluslararası bir spor etkinliği olan Invictus Oyunları'nın (Invictus Games) 10. yıldönümünü kutlamak üzere mayısta Birleşik Krallık'a geri döneceği bildirildi.

Geçen hafta Kate, kendisine konulan teşhisi kamuoyuna duyurduğu video mesajında, kanser tedavisi görürken mahremiyete ihtiyacı olduğunu söylemişti.

William ve Kate, yıllar süren kamuoyu önündeki anlaşmazlıklar ve ifşaların ardından Harry ve Meghan'ın barışma girişimlerinden uzaklaşmış görünüyor.

ITV'nin kraliyet editörü Chris Ship'e göre Kate'in durumunu kamuoyuna açıklamasının ardından Sussex Dükü ve Düşesi "özel olarak" okyanusun diğer tarafındaki aile üyeleriyle temasa geçti.

Harry ve Meghan daha sonra kamuoyuyla bir açıklama paylaşarak şöyle yazdı:

Kate ve ailesi için sağlık ve şifa diliyoruz.  Bunu özel olarak ve huzur içinde yapabilmelerini umuyoruz.

Harry'nin aile bağlarını onarma arzusunu dile getirmesine rağmen William ve Kate, Prenses'in sağlığı için iyi dilekleri de dahil Harry ve Meghan'ın girişimlerini kamuoyu önünde kabul etmedi.

Arkadaşları ve kraliyet yorumcuları, ailenin sağlık sorunları devam ederken William'ın Harry'le iletişim kurma konusundaki isteksizliğine dikkat çekerek kardeşler arasındaki ilişkinin gergin olduğunu belirtti. 

Bir kraliyet uzmanı, aile tarafından Sussex Dükü ve Düşesi'ne güvenilmediği için çifte Kate'in kanser teşhisinin kamuoyuna duyurulmasından önce söylenmediğini iddia etti.

Kraliyet uzmanı Richard Fitzwilliams, The Sun'a yaptığı açıklamada Harry ve Meghan'ın Kate'in hastalıkla mücadelesiyle ilgili bilgilendirilmemesinin sebebinin kraliyet ailesi için yarattıkları "sayısız sorun" olabileceğine inandığını söyledi.

Fitzwilliams, "Elbette bunun nedeni, yaklaşık 4 yıldır kraliyet ailesi için sayısız soruna neden olmaları. Bu yüzden onlara güvenilemiyor" dedi.

Sunday Times'a göre Kate'in kanser teşhisi "Harry ve Meghan'la önceden paylaşılmadı". Haberde "Harry'nin Kate'in teşhisini televizyondan öğrendiği" belirtildi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU