Biden, Trump'ın sorusunu sert bir reklamla karşıladı

Eski Başkan önceki günlerde her zamanki büyük harflerle yazma üslubunu kullanarak sosyal medya platformu Truth Social'dan bir mesaj yayımlamıştı

(AP)

Joe Biden, Donald Trump tarafından yapılan ve seçmenlere siyasi rakibi göreve gelmeden önce "daha iyi durumda" olup olmadıklarını soran bir paylaşıma yanıt olarak acımasız bir kampanya reklamı yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Başkan önceki günlerde sosyal medya platformunda, büyük harflerden oluşan her zamanki üslubuyla şöyle yazmıştı:

4 YIL ÖNCESİNE GÖRE DAHA MI İYİ DURUMDASINIZ?

Perşembe günü Biden'ın kampanya yetkilileri X'te kısa bir video yayımlayarak açıklamasına şöyle yazdı:

Donald, bunu sorduğuna sevindim.

Başkan tarafından finanse edilen reklam, Trump'ın koronavirüs pandemisine verdiği yanıtları gösteren bir dizi kısa videoyu içeriyordu.

Videoda, Trump'ın ABD'deki binlerce ölümle ilgili sorulara "Neyse o" diye yanıt vererek virüsün neden olduğu ölüm oranını küçümsediği görülüyor.
 


Kısa videoların birinde Trump, "Hiçbir şekilde sorumluluk almıyorum, bence gerçekten çok iyi gidiyoruz" diyor.

Videoda ayrıca Trump'ın, virüsle mücadelenin bir yolu olarak insan vücudunun "içine" dezenfektan enjekte etmenin mümkün olup olmayacağını sorguladığı kötü şöhretli gaflarından biri de yer alıyor.

O dönemde eski Başkan bu sözlerin "alaycı" olduğunu söylemişti.

Trump ayrıca bir milyondan fazla Amerikalının ölümüne neden olan koronavirüs salgınına verdiği tepkiyi 10 üzerinden 10 diye değerlendirerek gazetecilere şöyle söylüyor:

Bence harika bir iş çıkardık.

Her iki ismin de bu hafta kendi başkanlık önseçimlerini domine etmeye devam etmesinin ardından Trump'ın kendisinden haksızca "çalındığını" iddia ettiği 2020 seçiminin rövanşının kasımda yapılması artık neredeyse kaçınılmaz hale geldi.
 

Donald Trump
(@realDonaldTrump/Truth Social)


Salı günü her ikisi de Ohio, Florida, Illinois, Kansas ve Arizona eyaletlerinde kendi partilerinin adaylıklarını kazandı.

Biden'ın kampanyasının bugüne kadar topladığı yüklü bağışların bir kısmını rakibine yönelik saldırı reklamlarını artırmak için kullanması bekleniyor.

Çarşamba günü Federal Seçim Komisyonu'na sunulan son rapora göre, Biden'ın yeniden seçim kampanyası şubatta 21 milyon dolar daha bağış toplayarak, bu ayı 71 milyon dolar nakitle kapattı.

Bu da Biden kampanyası ve Demokratik Ulusal Komite'nin halihazırda tahmini 97,5 milyon dolar nakit paraya sahip olduğu anlamına geliyor ki bu rakam Trump ve Cumhuriyetçi Ulusal Komite'nin sahip olduğu 44,8 milyon doların iki katından fazla.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU