Kraliyet internet sitesinde Harry ve Meghan'ın "rütbesi düşürüldü"

Bu hamle, Meghan'ın yeni yaşam tarzı markası American Riviera Orchard'ı piyasaya sürmesinin ardından geldi

Sussex Dükü ve Düşesi, Ocak 2020'de kraliyet görevlerinden istifa etmişti (Reuters)

Harry ve Meghan'ın Britanya Kraliyet Ailesi internet sitesindeki profili, biyografileri Prens Andrew'un yanında görünecek şekilde düşürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sussex Dükü ve Düşesi, Ocak 2020'de kraliyet görevlerinden ayrıllmışlardı ancak profilleri düne kadar kraliyet ailesi internet sitesinde daha yüksek bir konumdaydı.

Ancak bilgileri ve biyografileri pazartesi gecesi geçici olarak siteden kayboldu. The Daily Mail'in haberine göre, yarım saat sonra York Dükü'yle birlikte sayfanın en altında yeniden göründüler.

Kısa bir biyografide çiftin geçmişi, çocukları Archie ve Lilibet'in adları ve görevlerinden ayrıldıkları belirtiliyor.

Köprüye tıklandığında, Prens Harry'nin Silahlı Kuvvetler'de geçirdiği 10 yıl ve hayır işleri hakkında bilgiler de dahil kraliyet geçmişi hakkında daha ayrıntılı bir açıklama bulunuyor.
 

Harry ve Meghan

Prens Harry ve Meghan'ın profili aile biyografisi sayfasının en altına taşındı (Royal.uk)​​​​​​​


Meghan hakkında, bir oyuncu olarak çalışmalarını ve Ulusal Tiyatro ve diğer hayır kurumlarının hamisi olmayı içeren kraliyet görevlerini detaylandıran daha kısa bir bölüm var.

Metin ayrıca 2020 ve 2021 arasında Buckingham Sarayı'ndan ayrılışlarını detaylandıran üç resmi açıklama içeriyor.

Saray ayrıca Prens Andrew'un profilini de güncelledi; bu profil, hüküm giymiş seks suçlusu Jeffrey Epstein'le ilişkisi ve kendisine karşı açılan bir cinsel saldırı davasında uzlaşmaya gitmesinin ardından, hayatını kaybetmiş Kraliçe'nin kraliyet himayelerini ve askeri bağlantılarını iptal ettiğine dair resmi açıklamasıyla açılıyor.

Gözden düşen kraliyet mensubu yakında, gazeteci Emily Maitlis'in Prens'i Epstein'le ilişkisi ve cinsel istismar iddiaları hakkında sorguladığı Kasım 2019 tarihli skandal BBC Newsnight Röportajı'nı inceleyecek SCOOP adlı yeni bir Netflix filmine konu olacak.

Sussex'leri eleştirenler, çevrimiçi biyografilerinin düzenlenmesini bir "küçümseme" diye nitelendirdi ancak Daily Mail'de yer alan kaynaklar, bu hareketin "epey gecikmiş bir güncelleme" olduğunu iddia etti.

Archie ve Lilibet adlı iki çocuklarıyla birlikte Kaliforniya'nın Montecito kentinde yaşayan çiftin yeni kişisel internet sitesi Sussex.com, çiftin görevlerinden çekilmelerine rağmen kraliyet unvanlarını ve armalarını kullanmaya devam etme kararı nedeniyle eleştirilerle karşılaşmıştı.

Geçen hafta Sussex Düşesi, Instagram'a sürpriz bir dönüş yaparak American Riviera Orchard adlı yeni bir yaşam tarzı markasının lansmanını yapmıştı.

Eleştirmenler Meghan'ın Sussex Düşesi unvanını kullanma kararını eleştirerek, bunun hayatnı kaybetmiş Kraliçe'yle unvanlarını ticari kazanç için kullanmama anlaşmasının ihlali olduğunu iddia etti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU