İmamoğlu'ndan Kurum'a: 8 kilometre yalanını atanlar 65 kilometre metroyu inşa etmek için yer altında ve üstünde ter döken emekçilerden özür dileyecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın açılışında konuştu

18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazileri anarak sözlerine başlayan İmamoğlu, "5 yılda 65 km metroyu, 62 istasyonu sizlerin de bize kattığı güçle tamamladık. Bu tarihi rekoru Cumhuriyetimize ve Atatürk'e layık yöneticiler olabilmemizin bir yolu olarak görüyorum" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum’un "8 kilometre metro hattı yaptı" iddiasına ilişkin de konuşurken, “Bizden önce 25 yılda yapılan 122 km metro hattının yarısından fazlasını 5 yılda yaptık. 5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık, bunun için çıldırıyorlar. 8 kilometre yalanını ortaya atanlar hadlerini bilecek, özür dileyecek” dedi.

"Çıldırıyorlar..."

"2015 yılında bu hattın ihalesini yapan bizden önceki İBB yönetimine de teşekkür ediyorum" diyen İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

Ataköy-İkitelli metro hattını bizden önce başlatan insanların yaptığını da önemsiyorum ancak süreci doğru yönetemediler. Bu hattaki çalışmalar kısmen durduruldu. 2019 göreve geldiğimizde 10 metro hattın da çalışmalar durdurulmuştu. Bunlar finansman ve mühendislik tasarım sorunları çözülmeden alelacele başlanmış projeler olduğu için yürütülemedi. Kimilerinin aylarca yıllarca durdurulmuş olması dünya çapında bir skandaldır. Doğru finansman modeli, mühendislik çözümleriyle hareket ederseniz liyakatli isimlerle çalışırsansız metro inşaatı durdurmak gibi bir skandal imza atmazsınız, biz atmadık. Bizden önce 25 yılda yapılan 122 km metro hattının yarısından fazlasını 5 yılda yaptık. 5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık, bunun için çıldırıyorlar. Bizden önce 10 metro hattını birden durduranlar bu beceriksizliklerinden dolayı milletten özür dileyecekelerine bizim 5 yılda sadece 8 kilometre metro yaptığımızı iddia edecek kadar küçük düşüyorlar.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı 2 metronun parasını bizden aldılar. 6 milyara yakın parayı bizden 10 ayda aldılar. 8 kilometre yalanını atanlar haddini bilip özür dileyecekler. Beni bırakın yerin altında on binlerce insan ter akıttı. Onlardan özür dileyecekler. Yerin altında onbinlerce ter akıttı. Yeni açtığımız 62 istasyonu kullanan İstanbullulardan özür dileyecekler. Ama bunlar özür dilemezler ama öyle bir yüzleri yok. Yalanları açığa çıkınca da siyaseten söylenmiş sözler der, geçerler. Hatırlıyorsunuz değil mi, İstanbul seçimini iptal ettiler,  herkese hırsız, terörist dediklerinde de aynısını yaptılar. Birine siyaseten yalancı, hırsız, terörist denir mi?

İstanbul, bu siyaset anlayışını 31 Mart'ta tarihe gömecek. İstanbul bu siyaset anlayışına bırakılamaz. 5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık. Her metroya bir şey katıyoruz. Durağın üzerinde bir kreş bitiriyoruz ve durakta da kent lokantası açıyoruz. Biz 10 yılda 50 yıla bedel iş yapacağız.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU