Özgür Özel: CHP'nin 31 Mart'ta kazanmaması için iktidar da, derin devlet de elinden geleni yapıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin ittifaksız bir şekilde 31 Mart yerel seçimleri kazanması için derin devletin elinden geleni yaptığını söyledi

Fotoğraf: AA

Sözcü Gazetesi'nde İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Özel, "CHP bir başına 31 Mart’ı kazanırsa iktidar için çok yıpratıcı, CHP için çok güçlendirici olacak.’ Bunun olmaması için saray elinden gelen her şeyi yapıyor. Bence derin devlet bile elinden gelen her şeyi yapıyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul İl Binası’nın satın alışına ilişkin ortaya çıkan para sayma görüntüleriyle ilgili de konuşan Özel, bir kumpasla karşı karşıya kaldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

AK Parti en iyi bildiği işi yapıyor. Yine kumpasla karşı karşıyayız. Video ile kurulmuş bir kumpas var. Dört buçuk yıl önce çekilmiş, hukuka aykırı olarak kaydedilmiş, şantaj amacıyla kullanılmış görüntüler siyasi kumpasa alet ediliyor. Özellikle büroda teslim edilmesi istenmiş. İlk günden kurgulanmış bir kumpas olduğu anlaşılıyor. Soruşturmadan memnunuz. Enine boyuna ortaya çıksın. Benim açımdan durum şu: Benim dönemim değil, şu anki il başkanımızın dönemi değil. İl başkanlığımız değil, CHP’ye ait bir yer değil. Yapılan iş, son derece iyi niyetle yapılmış. Ama meseleyi kurultay diye yansıtmalarının sebebi, partinin içini karıştırmak. CHP’yi kirli görüntülerin içindeymiş gibi gösteren, baştan aşağıya planlamış bir kumpas. 


‘Turgut Altınok’un mal varlığını gördünüz mü?’ yönündeki soruya ise Özel, şu yanıtı verdi:

Dillere destan. “Mülk Allah’ındır” diyordu ya. Bugüne kadar Allah biliyordu. Bugünden itibaren biz de biliyoruz. “Allah Allah” dedim ben görünce. Niye söylemiyor acaba” demiştik. Turgut Bey’in mal varlığına bakınca anladık. Biraz eksik… Çünkü araba yok, ziynet eşyaları yok, banka hesapları yok, çocukları ve eşinin üzerindeki gayrimenkuller yok. Benim malvarlığı beyanımda eşimin hesabı ve kızımın kumbara hesabının kaydı var.

Özel, Osmaniye'de: Düziçi'nde altın madeni tehlikesi var, maden gelirse siyanür suya karışır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki halk buluşmasında açıklamalarda bulundu. Özel burada halka hitap etti ve emeklilerin her ay 5,5 çeyrek altın kaybına dikkat çekerek sandığa gitme çağrısı yaptı.

Özel şunları söyledi:

Bir altın madeni tehlikesi var. Eğer altın madeni Düziçi’ne gelirse siyanür suya karışır, hepimizin sağlığını tehdit eder. Biz CHP olarak tavrımız her zaman net; Türkiye’nin dört bir tarafında biz halk sağlığına karşı hiçbir şeye evet demeyiz. Geçen seçimde Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen adaylarına öğretmenliği üniversitede okumuş, öğretmen olmayı hak etmiş kişilere söz verdi, ‘mülakatı kaldıracağım’ dedi. Atama yapacağız dediler. Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde 60-80 bin arasında ataması yapılmamış öğretmen vardı. ‘Böyle şey olmaz, hepsini atayacağım’ dedi, şimdi 1 milyon öğretmen var.  Bu 1 milyon öğretmen, söz verilmesine rağmen mülakata sokuluyor, mülakat kaldırılmadı. Öğretmen kardeşlerimiz diyorlar ki ‘Mülakatsız acilen 80 bin atama istiyoruz’ diyorlar. Türkiye’deki bütün öğretmenlere destek veriyoruz. Bu Türkiye’nin en büyük, en kalabalık ve en yoksul korosu. Tayyip Erdoğan’ın partisi iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Yani hiç ellemese bugün 1,5 asgari ücret 26 bin lira. O geldiğinde en düşük emekli maaşınız 8 çeyrek altın alıyordu. Şimdi gidin 2,5 çeyrek altın almıyor. 5,5 çeyrek altın kayıp. Bir emekli değil, bütün emekliler; 5,5 çeyrek altını her ay kaybediyorlar. Siz ayda 5,5 çeyrek altını bir seçim sandığında kaybettiniz, onu arayacaksınız yine bir başka seçim sandığında, 31 Mart’ta sandık başında arayacaksınız. 
 

Bahçeli'ye geçmiş olsun mesajı

Düziçi'nden sonra Osmaniye Dr. Ahmet Alkan Caddesi'nde düzenlenen "halk buluşması" programına katılan Özel; partisinin Osmaniye Belediye Başkan adayı Serkan Karayiğit'e destek istedi, Karayiğit'in seçilmesi halinde afetlere dirençli bir kent oluşturmak için çalışacağını anlattı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Osmaniyeli olduğunu anımsatan Özel, "Bugün sabah bir haber okuduk. Sayın Bahçeli bir kaza geçirmiş, omzu, kolu incinmiş. Buradan, memleketinden kendisine 'geçmiş olsun' diyor, saygılarımı iletiyorum." ifadesini kullandı.

Deprem konutlarının inşası konusunda verilen sözlerin tutulmadığını savunan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

Osmaniye'de 20 bin konutun 1976'sı teslim edildi, 10 kişiden 1'i içerde 9'u dışarıda. Şu anda toplam 8 bin konutun ihalesi yapıldı. Kimi temelde, projede, kaba inşaatta ama 12 bin 500 konuta, daha çivi çakılmadı, ihalesi bile yapılmadı. Şu an görünen şudur; Osmaniye ve deprem bölgesinde seçimden önce verilen sözler tutulmamış, yalnız bırakılmıştır. Hatay'a diyordun ki 'Hatay oyunu bana vermedin, hizmet almadın, mahzun kaldın.' Hatay'ı geçmiş seçim cezalandırıp gelecek seçim için tehdit ediyor, şantaj yapıyordu. Osmaniye Cumhur İttifakı'nda, Hatay gibi 25 bin kişi değil 1000 kişi vefat etti. Hatay'ın 25'te biri kadar binaya ihtiyaç var. Topu topu 25 bin konut vereceksin ama Hatay'da durum neyse Osmaniye'de de öyle. Demek ki neymiş, iktidardan yana, aynı ittifakta olmakla sorun çözülmüyormuş. Demek ki neymiş, Tayyip Bey Hatay'ı da Osmaniye'yi de kandırmış.

"Çiftçiyi yeniden bu milletin efendisi yapacağız"

Osmaniye'de çiftçinin çok olduğunu ve kentte çalışan insanların varlığını anlatan Özel, şöyle konuştu:

Osmaniyeli işçinin, çiftçinin, esnafın, memurun cebinden alınan vergilerle 152 milyar kur korumalı mevduatçılara para ödediler. Köprü geçişlerine garanti verdiler, araba geçmedi, tünelden geçmedi. Zafer Havaalanı'na uçak inmedi, 162 milyar da ona verdiler ama çiftçinin 178 milyar desteklemesini vermediler. 19 liralık mazotu 43 lira yaptılar, fıstıkçıyı, üreticiyi mağdur ettiler. Buradan söyleyeceğim sözün özü şudur; Recep Tayyip Erdoğan hasbelkader Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltukta oturuyor, cumhurbaşkanlığı yapıyor. Arada bir fark var. Bu ülkenin kurtarıcısı, kurucusu partimizin kurucusu ne diyordu 'Çiftçi milletin efendisidir.' Tayyip Bey ne diyor? Kızdı mı 'Al ananı da git' diyor. Çiftçiyi yeniden bu milletin efendisi yapacağız, söz veriyoruz.

Özgür Özel, beka sorunu söylemlerini eleştirerek, "Beka sorunu deyince şundan emin olsunlar; bir gün yeniden o dış güçler Türkiye'ye gelmeye kalkarsa Tayyip Bey çağırınca havaalanına giden, kot pantolon üstüne perdelik kumaştan yalandan kefen çeken, 'ölmeye geldik' diyenler değil, dedesi Çanakkale'de, Conkbayırı'nda kefensiz yatanlar kurtarır bu memleketi." şeklinde konuştu.

Koruma sayılarına değinen Özel, şunları ifade etti:

Birisinin korkusu var. Sadece Tayyip Bey'in koruması için geçen sene ocak ayında 99 milyon, bu sene ocak ayında yüzde 160 artışla 250 milyon lira para harcanmış. Bunu bir güne indirirseniz 8,3 milyon oluyor. Yani 492 tane asgari ücret, 10 bin liralık emekli maaşından 838 emeklinin, buradaki 838 emekliyi topla onlara bir ayda verilen para Tayyip Bey'in korunması için bir günde harcanıyor. Tayyip Bey, elbette Cumhurbaşkanısın, elbette korunacaksın ancak 838 emekli maaşlık koruma Avrupa Birliği'ndeki liderlerin bırak bir günlük koruma parasını, oradaki liderlerin 10 yıllık koruma parası değil toplamı. Bu kadar büyük orduyla gezmek, 500 araçla gezmek, uçakla, helikopterlerle kendini korutmanın hiçbir manası yok. Sana koruma değil millete iş, aş lazım, senin aklını başına alman lazım.

"Türkiye İttifakı, Türkiye'nin ittifakıdır"

Özel, karşılarında yer alan Cumhur İttifakı'nı eleştirerek, şunları kaydetti:

Bunlar AK Parti, MHP, HÜDA PAR bir araya geldi, ittifak kurdular, adı korku, tehdit, şantaj ittifakı. Bizim ittifakımızın sloganı sevgi, birliktelik, kimseyi ayrıştırmak değil, herkesi birleştirmek, şeytanlaştırmak yerine kardeşleştirmek, ötekileştirmek yerine sahip çıkmanın ittifakıyız. Onların ittifakı, korkunun Cumhur İttifakı, bizim ittifakımızın adı 'Türkiye İttifakı'. Türkiye İttifakı renklerini ay yıldızlı al bayraktan alır. Türkiye İttifakı milli takım gol atınca sevinen herkesin ittifakıdır. Türkiye İttifakı, Filenin Sultanları dünya şampiyonu olunca bayrak göndere çekilirken, İstiklal Marşı söylenirken Filenin Sultanları ile ağlayanların ittifakıdır. Türkiye İttifakı, 10 bin lira ile geçinemeyen emeklinin, siftahsız dükkan kapatan esnafın, hakkını alamayan, borcunu ödeyemeyen çiftçinin, alın terinin karşılığını alamayan işçinin, iş bulamayan gençlerin, Tayyip Bey'in atamadığı öğretmenlerin ittifakıdır. Türkiye İttifakı, Türkiye'nin ittifakıdır.

İYİ Partililerden de oy istedi

Osmaniye'den sonra Adana'ya geçen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ceyhan'da sosyal demokratların oylarına ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

Ceyhan'da bizim ihtiyacımız olan elbette sosyal demokratların oylarıdır ama yetmez. Biz Ceyhan'da iyi insanların, İYİ Partililerin, yakasında, kalbinde güneş olanların ya da oradan kopmuş ama gönlünde vatan, millet, Atatürk sevgisi olanların elbette oylarına talibiz. Biraz önce 5 yıl İYİ Parti'de il başkanlığı yapan büyüğüm geldi, tanıştık. Dedi ki 'Zeydan Başkan ile birlikteyiz, bütün Adana'da birlikteyiz çünkü biz sizin gibi vatanseveriz, memleketimizi severiz'. Eski dosttan düşman olmaz.

Herkesin oyuna talip olduklarını aktaran Özel, "Biz, herkesle birlikte yöneteceğiz, hepinizle beraber hizmet edeceğiz. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi, karşısındaki Cumhur İttifakı'nın bütün birbirine benzeyen kötü diline, sözüne, tehdidine, deprem bölgesindeki şantajına, 'oy vermeyene doğal gaz vermem' diyecek kadar hem yalana hem taş kalpliliğe karşı bambaşka bir ittifaktadır. İyi, güzel insanlarla memleketin neresinde doğmuş olursa olsun, nereden gelmiş olursa olsun bu ülkenin güzel insanlarıyla bütün Adanalılarla birlikte biz Adana ittifakıyız, Türkiye İttifakıyız." ifadesini kullandı.

Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayları Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Başkan adayları Kadir Aydar'a destek istedi.

Özel sonrasında Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi Kent Meydanı'nda düzenlenen "halk buluşması" programına katıldı. Burada konuşan Özel, 6 Şubat 2023'teki depremlerde Adana'da 418 kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı. Depremlerin ardından Adana'nın yanı sıra afetten etkilenen illere koştuklarını aktaran Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a hem kentteki hem de afetten etkilenen diğer illerdeki çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Özel, depremi unutmayacaklarını vurgulayarak, afet konutları konusunda şunları paylaştı:

Belediyelerimizin, yeni seçilenlerin de göreve devam edenlerin de öncelikli görevi depreme dirençli kentler inşa etmektir. Depremin hemen ardından üç gün sonra Recep Tayyip Erdoğan söz verdi, dedi ki 'Bir yıl içinde herkesin evini yapıp teslim edeceğim'. Adana'da 21 bin 21 konut yapmaya söz verdi, tam bir yıl sonra bitecekti. 13 ay oldu, şu ana kadar teslim ettiği konut sayısı 1589 yani yüzde 7,5. Türkiye'deki oran da bundan farklı değil. Türkiye'de de 650 bin konut ihtiyacı var demişti, 45 bin 900 konutu teslim etti, oran yine yüzde 7. 100 kişiden 93'ü verilen devlet sözüne rağmen, yaklaşan seçimi görüp de depremzedeler bize kızar da oy vermez diye bir yıl içinde ev vereceğim dediği 100 kişiden 93'ünü şu anda konteynerde, çadırda bıraktı. Biz bu sözün takipçisi olmaya, depremzedemize sahip çıkmaya, Adana'mıza ve 10 ilimize sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Siz de takip edin.

Vatandaşın tükettiği ürünlerdeki fiyat artışlarını anlatan Özel, işsizlik oranlarına değinerek Adana'da neredeyse 2 gençten 1'inin işsiz olduğuna dikkati çekti.

    

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU