Beyaz Saray, Kate Middleton hakkında yorum yapmayacağını açıkladı

Beyaz Saray, Galler Prensesi'nin durumu hakkında yorum yapmıyor

(AP)

Kensington Sarayı'nın Galler Prensesi ve çocuklarının bir fotoğrafının dijital olarak değiştirildiğini itiraf etmesinden günler sonra Middleton'ın olduğu yer ve sağlığıyla ilgili yeni komplo teorilerine benzer spekülasyonlara yol açan Beyaz Saray, resmi olarak konunun dışında kalacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Kate'in fotoğraf düzenleme becerilerine ilişkin iddiaların Başkan Joe Biden'ın masasına getirdiği bir konu olmadığını söyledi.

Biden ve ekibinin ABD'nin Wisconsin eyaletindeki Milwaukee'ye seyahati sırasında Air Force One uçağının içinden konuşan Jean-Pierre'e Biden'ın ya da yönetimden herhangi birinin Prenses hakkında Britanya hükümetiyle temasa geçip geçmediği soruldu.

Sözcü şöyle cevap verdi:

Başkan'la Kate Middleton hakkında konuşmadım.

Kısa bir aradan sonra Beyaz Saray sözcüsü Prenses'in "iyileşme sürecinde" olduğunu ve yönetimin onun yalnız kalma hakkına saygı göstereceğini söyledi.

Jean-Pierre, "Kendisi mahremiyet istedi. Ailesi de mahremiyet istedi ve biz de buna kesinlikle saygı göstereceğiz" dedi.

Galler Prensesi'nin kamuoyu önündeki son etkinliği, eşi Prens William ve üç çocuğuyla birlikte kraliyet ailesinin Norfolk'taki Sandringham malikanesinde bulunan kiliseye gitmesiydi.

17 Ocak'ta Kensington Sarayı bir açıklama yaparak Galler Prensesi'nin "planlı bir karın ameliyatı" geçireceğini ve Paskalya'ya kadar kamuya açık herhangi bir etkinliğe katılmaktan kaçınacağını belirten bir açıklama yayımlamıştı.

12 gün sonra Saray, Middleton'ın Windsor Kalesi'ndeki evine döndüğünü duyuran bir açıklama daha yayımlamış ve Prenses'in iyileşme sürecinde "iyi bir ilerleme kaydettiğini" bildirmişti. Bir ay sonra yani 29 Şubat'ta Saray, Prenses'in sağlığıyla ilgili sadece "önemli gelişmeleri" sağlayacağını belirten daha önce yaptığı açıklamayı yinelemişti.

Ancak Britanya'da 10 Mart'ta kutlanan Anneler Günü münasebetiyle paylaşılan fotoğrafın manipüle edildiği ortaya çıkınca bu durum kraliyet gözlemcilerini ve amatör dedektifleri telaşlandırmıştı. 

Saray tarafından yayımlanan bir açıklamada Prenses, tehlikeli fotoşop çalışmasının sorumluluğunu üstlenerek şunları yazmıştı:

Pek çok amatör fotoğrafçı gibi ben de zaman zaman düzenleme denemeleri yapıyorum. Dün paylaştığımız aile fotoğrafının neden olduğu karışıklık için özür dilemek istedim.

Jean-Pierre'in çarşamba günü Air Force One uçağında muhabirle yaptığı görüşme, kendisine bu tartışmayla ilgili soruların sorulduğu üst üste ikinci gün oldu.

Jean-Pierre salı günü Beyaz Saray'ın günlük basın brifinginde gazetecilere Başkan'ın resmi fotoğraflarının Biden yönetimi tarafından manipüle edilmediğini söyledi.

Kendisine bu soru sorulduktan sonra şu cevabı verdi:

Hayır diyebilirim. Neden fotoğrafların üzerinde dijital olarak değişiklik yapalım ki? Bizi Birleşik Krallık'ta olanlarla mı kıyaslıyorsunuz?

Muhabir sorunun bir "dünya liderini" ilgilendirdiği için konuyla alakalı olduğunu savunmaya çalışırken, Jean-Pierre önceki açıklamasını yineledi.

Jean-Pierre, "Hayır, bu bizim burada yaptığımız bir şey değil" dedi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU