Ben bir kraliyet fotoğrafçısıyım, işte Kate Middleton'ın o karesi hakkında bildiklerim

Komplo teorilerini yerle bir etmesi beklenen fotoğraf tam tersini yaptı ama bu ilk kez olmuyor

"Fotoğrafı güvenilir bir profesyonele göndererek kamu tüketimine uygun hale getirmeleri gerekirdi" (Galler Prensi)

Gülümseyin çocuklar ve lütfen komik suratlar takınmayın!

Bu mutlu Anneler Günü karesi Kate'i nasıl da heyecanlanmıştır. Normalde ailenin fotoğrafçısı olan Galler Prensesi bu işi kocasına bıraktı. O da fena iş çıkarmamış. En azından hepsi odak içinde. Harika bir göz teması var ve mükemmel kadrajlanmış.

Sonra, grup fotoğrafı çeken diğerlerimiz gibi, yakınlaştırdılar ve "ne yazık, Louis parmağını geriye bükmüş"; "Charlotte'un kolunu geriye kıvırmalıydık"; ve "ağaçlar biraz kış gibi görünmüyor mu" diye düşündüler.

Bu noktada, fotoğrafı halkın tüketimine uygun hale getirmek için güvendikleri bir profesyonele göndermeleri gerekirdi. Bunun yerine fotoğrafla kendileri uğraşmışlar ve görünüşe bakılırsa işi biraz da yüzlerine gözlerine bulaştırmışlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sonuç olarak komplo teorilerini yerle bir etmesi beklenen fotoğraf tam tersini yaptı. Geleneksel olarak saray medyayla oyun oynamaz ancak bu kez medya kuruluşları Windsor Hanedanı'na kızdı. Muhtemelen ajanslar Galler Prensi ve Prensesi'nin sadece fotoğrafı manipüle etmekle kalmadığını, aynı zamanda haber kaynaklarını ve kamuoyunu da manipüle ettiğini düşünüyor.

Kraliyet imajıyla oynamak fotoğrafçılığın başlangıcından beri yapılıyor. Kraliçe Victoria, onayladığı fotoğrafçılar tarafından her zaman güzelleştirilmişti ve gelini Kraliçe Alexandra 60'lı yaşlarında bile filmde 35 yaşında görünmeyi başarmıştı. Yarım yüzyıl sonra Cecil Beaton, fotoğraflarında Ana Kraliçe'nin dolgun figürünü mutlu bir şekilde inceltti.

Kraliyet ailesi için genellikle iyi olan şey, yayımlanan görüntüleri eleştirildiğinde, fotoğrafçının suçu üstlenebilmesidir. Efsanevi Norman Parkinson, Prenses Margaret'ın şüpheli bir şekilde genç görünen resmi bir fotoğrafını yayımladığında, bunun fotoğrafı işlemedeki invaziv bir şey değil, "sihirli ışık" olduğunu iddia etmişti.

Ancak William ve Kate kendi fotoğraflarını çekip yayımlamak istiyor. Prenses, St. Andrew's'da Sanat Tarihi okudu ve kompozisyon ve renk konusunda doğal bir yeteneği var. Ayrıca yarı profesyonel kameralara ve bize bazı harika fotoğraflar veren bazı temel eğitimlere sahip.

William, objektif arkasındaki çalışmalarıyla ünlü olmasa da, basın fotoğrafçılarının asistanlar, tripodlar, ışık kutuları, reflektörler ve makyaj sanatçılarıyla sarayı ele geçirdiği resmi çekimlerin travmasını hatırlıyor. Yetkin bir amatör fotoğrafçı olan bir eşiniz varsa ve üç çocuğunuzu da fotoğraf çekilmeye istekli oldukları bir anda yakalayabilecek esnekliğe sahipseniz işiniz çok daha kolay; her ebeveynin bildiği gibi bu kolay bir iş değil.

Sorun şu ki, daha sonra dünyaya gösterilecek mükemmel kareyi elde etmek için görüntüyü kesip biçme ve değiştirme dürtüsü doğal olarak ortaya çıkıyor. Kate geçmişte fotoğraflarını manipüle ettiği için eleştirilmişti. Hayatını kaybeden Kraliçe'nin torunlarıyla birlikte çektirdiği bir grup fotoğrafı açıkça fotoşoplanmıştı. Küçük bir prens ya da prensesin kesilip yapıştırıldığı yerleri görmek mümkündü.

Geçen aralıkta, William, Kate ve üç çocuklarının yer aldığı Noel kartının düzenlenmiş olduğu ortaya çıktığında daha da fazla tartışma yaşandı. Kensington Sarayı tarafından yayımlanan fotoğrafta Louis'in bir parmağının eksik olduğu ve ailenin arada fazladan bir bacağa sahip olduğu görülüyordu.

Anneler Günü için sevimli bir amatör fotoğraf olarak yola çıkan bu son fotoğraf, ajansların dağıtımın fişini çekmesi sayesinde küresel bir haber hikayesine dönüştü.

Kanada, İspanya, Polonya ve Meksika'dan medya kuruluşlar kraliyet yorumcusu olan benimle temasa geçti. Aile fotoğrafı, kesinlikle bu yılın en çok satan kraliyet fotoğraflarından biri olacak ve ticari bir temelde, ajanslar bunu yeniden yayımlamayı düşünmemek için deli olmalı.

Geleceğe gelince: Eğer Galler Prens ve Prensesi fotoğraf çekimlerini kurum içi bir prodüksiyon olarak sürdürmek istiyorlarsa, en azından fotoğraf düzenleme işini bir profesyonele yaptırmayı düşünmelerini saygıyla tavsiye ederim.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU