Çinli adam kumar borcundan kurtulmak için kaçırılma numarası yaptı

Singapur'da devasa bir kumar borcuna batan Çinli turist, teyzesinden zorla para almaya çalışmakla suçlanıyor

(Pexels)

Singapur'da Çinli bir adam hakkında, kumar borcundan kurtulmak için kaçırılma numarası yaptığı gerekçesiyle iddianeme hazırlandı. 

33 yaşındaki Liu Changjian kendi kaçırılmasını kurguladı ve Çin'deki teyzesi Liu Ya Bo'dan zorla 30 bin yuan (yaklaşık 137 bin TL) fidye almaya çalıştı. 

Polis teşkilatı, Liu'nun 1 Mart'ta turist vizesiyle Singapur'a giriş yaptığını ve 6 Mart'ta ülkeden ayrılması gerektiğini ancak ayrılmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapılan soruşturmada, Liu'nun şehir devletinde kaldığı süre boyunca 20 bin singapur dolarıyla (yaklaşık 481 bin TL) 30 bin singapur doları (yaklaşık 722 bin TL) arasında kumar borcu biriktirdiğini ortaya koydu.

Singapur polisi yaptığı basın açıklamasında, Liu'nun geçen hafta teyzesine mesajlar göndererek kendisini kaçıran kişi gibi davrandığını söyledi.

Mahkeme belgelerine göre Liu, planını uygulamaya koyduğu 7 ve 8 Mart tarihlerinde Marina Bay Sands Kumarhanesi'ni ziyaret etti.

Çin'deki teyzesi, bilinmeyen bir kişiden Liu'nun serbest bırakılması için fidye talep eden ve kimlik belgelerini ileten bir WeChat mesajı aldı.

Polis teşkilatı, "Kimliği belirsiz kişi, mesajlarında kanıt olarak adamın seyahat belgesinin fotoğrafını iletti" diye belirtti.

Kadın, Liu'nun Çin'de bulunan babasını alarma geçirdi. Baba 9 Mart'ta Singapur Polis Gücü'nü (SPF) arayarak yardım talebinde bulundu. 

Polis teşkilatı, soruşturma başlatıldığını ve polisin Liu'yu bulmak için "kapsamlı arama ve soruşturmalar" yürüttüğünü açıkladı. 

Babası durumu bildirdikten sonra polis, Liu'yu sadece üç saat içinde Marina Bay bölgesinde "sağ salim" buldu.

Gözaltında tutulan Liu, video bağlantısı aracılığıyla mahkemeye çıktığında suçunu reddetti. 

Liu'ya dolandırıcılığa teşebbüs suçundan dava açıldı ve suçlu bulunması halinde 10 yıla kadar hapis ya da para cezasıyla karşı karşıya kalacak.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU