Sean Lennon'dan Beatles filminde babasını canlandıracak oyuncu için ilginç öneri

Müzisyen, babasının rolü için birini seçmenin "çok zor" olacağını söyledi

(Reuters)

Sean Ono Lennon'ın, Sam Mendes'in yönetmenliğini üstlendiği her bir Muhteşem Dörtlü (Fab Four) üyesi için birer tane olmak üzere yakında 4 ayrı film çekeceği Beatles filmlerinin oyuncu kadrosuyla ilgili şimdiden bazı düşünceleri var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

John Lennon ve Yoko Ono'nun oğlu olan müzisyen, 10 Mart Pazar günü düzenlenen Oscar törenine şarkıcı ve model kız arkadaşı Charlotte Kemp Muhl'la birlikte katıldı.

Sean Ono Lennon'ın karşı cephelerden iki askerin posta güvercinleriyle iletişim kurarak satranç oynamasını konu alan "Savaş Bitti! John & Yoko'nun Müziğinden Esinlenildi" (War is Over! Inspired by the Music of John & Yoko) adlı projesi En İyi Kısa Animasyon dalında ödül kazandı.

Kırmızı halıda Variety'ye konuşan Sean, Liverpool'da kurulan pop grubunun "destansı hikayesini" anlatmak için anlatmak için "en az 4 film gerektiği" konusunda hemfikirdi

Babası rolünde görmek istediği kişi sorulduğunda Sean şu yanıtı verdi:

Emma Stone'un bunu düşünmesini umuyorum çünkü Zavallar'da çok iyi bir iş çıkardı.

Bence bir oyuncu olarak bunu başaracaksan, bir sonraki bariz adım gerçekten cesur davranıp John Lennon olmaktır.

Sean ayrıca kendisinin de annesi Yoko'yu canlandırabileceğini söyleyerek şaka yaptı.

Beatles projesini şubatta duyuran Sony stüdyosu, filmlerin 2027'den itibaren gösterime gireceğini ve "tarihteki en büyük grubun hayret verici hikayesini anlatmak için filmlerin birbirleriyle kesişeceğini" belirtti.

James Bond filmleri olan Skyfall ve Spectre'nin yönetmenliğini üstlenmesiyle tanınan Mendes, 4 bölümlük bu deneyimin izleyicilerin sinemaya gitmenin anlamına ilişkin algılarına meydan okuyacağını umduğunu söyledi.

Mendes yaptığı açıklamada, "Tüm zamanların en büyük rock grubunun hikayesini anlatmaktan onur duyuyorum ve sinemaya gitmenin oluşturduğu anlama ilişkin kavramlara meydan okumak için heyecanlıyım" dedi.

Sean Lennon, babası gibi dünyaca ünlü ve gerçekten yaşamış bir karakteri canlandırmanın göz korkutucu bir görev olduğunu kabul etti.

Sean, "Böyle bir filmde babam kadar ünlü biri için oyuncu seçmenin çok zor olduğunu düşünüyorum" dedi.

Müzisyenler hakkında yapılmış çok başarılı biyografik filmler var. Kaldırım Serçesi (La Vie en Rose) [Edith Piaf hakkındaydı] inanılmazdı. Ray [Ray Charles hakkındaydı] müthişti. Bunu başarabilirsiniz ve bence iyi bir iş çıkaracağız, bu yüzden heyecanlıyım.

Filmde kendisinin de yer almasıyla ilgili şaka yaptı:

Ben görüntü yönetmeniyim. Kamera arkasındaki ekipman taşıyıcısıyım. Ayrıca yemek servisi de yapıyorum ki bunu beklemezsiniz ama ortalığı kasıp kavuracak yemekler hazırlayacağım.

Bu yılki Oscar töreninde, başrollerini Cillian Murphy ve Robert Downey Jr.'ın paylaştığı Christopher Nolan'ın gişe canavarı epik filmi Oppenheimer'la birlikte Stone da gecenin kazananları arasındaydı. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU