Oscar 2024'ün burun kıvrılanları ve sürprizleri: Al Pacino herkesi şaşkına çevirdi

Hollywood'un en büyük gecesinde Emma Stone şaşkına döndü, Maestro dışlandı

Pacino, "10 harika film aday gösterildi ama sadece bir tanesi en iyi film ödülünü alacak. Ve bunun için zarfı açmam gerekiyor. İşte geliyor. Ve gözlerim Oppenheimer'ı görüyor, evet!" dedi (AP)

Akademi Ödülleri, hemen hemen beklendiği gibi, Oppenheimer'ın hakimiyetiyle sonuçlandı. Christopher Nolan imzalı epik film, tahmin edildiği gibi toplamda 7 Oscar alarak ortalığı kasıp kavurdu. 

Kimmel esprileriyle bombaladı

53 yaşındaki Nolan'ın yönetmen, Cillian Murphy'nin erkek oyuncu ve Robert Downey Jr'ın yardımcı erkek oyuncu ödüllerinin yanı sıra Hoyte van Hoytema görüntü yönetimi, Jennifer Lame kurgu ve Ludwig Göransson da film müziği dallarında ödül kazandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'de ABC kanalında ekranlara gelen ödül töreninde 4. kez sunuculuk yapan Jimmy Kimmel, açılış monoloğundaki esprilerini çoğunlukla sahneye yakın oturan yıldız isimlere odakladı ve özellikle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Downey Jr'la dalga geçti. 

56 yaşındaki komedyen ayrıca geçen yılki yazar ve oyuncu grevlerine de değindi. Kimmel, Oscar'ın set emekçilerini sahnede kendisine katılmaya davet ederken, "Bir anlaşma yapabilmemizin nedeni, etrafımızda ve yanımızda toplanan kişiler sayesinde oldu" dedi: 

Ve kendimizi kutlamadan önce, sahne arkasında çalışan insanlar için çok iyi hak edilmiş bir alkış alalım: takım işçileri, kamyon şoförleri, ses mühendisleri, ışık şefleri, sahne görevlileri, tüm ekip.

Gecenin diğer önemli anları arasında Ryan Gosling'in Barbie'de de söylediği I'm Just Ken şarkısını keyifli bir şekilde seslendirmesi ve Greta Gerwig'in verdiği neşeli tepki vardı.

Aksiyon yıldızı John Cena'nın neredeyse tamamen çırılçıplak bir şekilde elindeki zarfı incir yaprağı gibi tutarak sahneye çıkması da izleyicileri şoke eden bir diğer andı.
 


Bu gösteri, 1974'te gerçekleşen 46. Oscar Ödülleri'nde David Niven, Elizabeth Taylor'ı takdim ederken çıplak bir adamın sahneye koşarak tüm ilgiyi üzerine çektiği ana bir göndermeydi.

"Biraz Shakespeare oynayayım mı?"

Usta oyuncu Al Pacino'nun gecenin en önemli ödülünü sunuşu sonsuza dek kısalığı ile hatırlanacak. Yaralı Yüz'ün (Scarface) 83 yaşındaki yıldızı sahneye çıktı ve Shakespeare'le ilgili bir espri yaptı: 

Vay canına. Teşekkür ederim. Oh, dostlarım. Teşekkür ederim, teşekkür ederim. Bilmiyorum. Şimdi biraz Shakespeare oynayayım mı? Sırada o var, değil mi? Olmak ya da... Hayır, yapmayacağım. Kusura bakmayın. Gecenin son ödülünün zamanı geldi. Ve bunu takdim etmek benim için bir onurdur.

Pacino, En İyi Film kategorisindeki 10 adayı saymadan zarfı açtı ve sadece "Oppenheimer" dedi. Bu herkesin kafasını karıştırdı.

Elbisesi yırtılan Emma Stone galibiyete şoke oldu

En İyi Kadın Oyuncu kategorisi, En İyi Film adayları arasında da olan Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) ve Zavallılar'ın (Poor Things) yıldızları Lily Gladstone ve Emma Stone'un kıyasıya yarışı diye nitelendiriliyordu. Her iki aktris de Altın Küre'yi eve götürmüş, Gladstone SAG Ödülü'nün sahibi olurken, Stone da BAFTA'yı kazanmıştı.

5468950396082713.jpg
Emma Stone, Damien Chazelle imzalı Aşıklar Şehri'nde Ryan Gosling'le birlikte rol alarak Mia karakterini canlandırmıştı. Stone, müzikalde performansıyla 2017'de ilk Oscar'ına uzanmıştı (AFP)


Ama sonuçta kazanan Stone oldu. Bu, 35 yaşındaki Stone'un 2016'daki Aşıklar Şehri'nden (La La Land) sonra ikinci Oscar'ı. Stone ödül karşısında şaşkın görünüyordu. Konuşmasının başında yaratıcı işbirlikçilerinden ve Bella Baxter karakterinin geçirdiği yolculuktan bahsetmeden önce belirttiği gibi, sahneye çıkarken elbisesi yırtılmıştı. 

Vay canına! Elbisem yırtıldı. Sanırım I'm Just Ken sırasında oldu. Buna epey eminim. Tanrım, bu çok yoğun. Özür dilerim, sesim de biraz gitti. Her neyse.

Büyük ödüllerin birçoğu aylar önceden tahmin edilen sonuçlar olsa da her iki başrol oyunculuğu kategorisinde de mücadelenin kıyasıya olması eğlenceliydi. 

Cillian Murphy, karakter oyuncusu Giamatti'yi yendi

İrlandalı aktör Cillian Murphy, onlarca yılını anlattığı J. Robert Oppenheimer'ı soğukkanlılıkla canlandırarak, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanacak mıydı? 

Ya da yıllar önce Sideways'deki nefis performansıyla göz ardı edilen karakter oyuncusu Paul Giamatti, Noel tatilinde şımarık bir öğrenciyle samimi olduktan sonra yumuşayan öfkeli yatılı okul öğretmeni Paul Hunham'ı canlandırarak bu kez heykelciğe ulaşabilecek miydi?
 


Murphy, Nolan'la 6. işbirliğinde, onun filmlerindeki ilk başrolüyle ipi göğüsledi.

Scorsese ve Cooper için üzücü gece: Sıfır çektiler

Dikkat çekici bir şekilde Dolunay Katilleri, Martin Scorsese'nin New York Çeteleri (Gangs of New York) ve The Irishman'in ardından Oscar'da sıfır çeken üçüncü filmi oldu. 

Scorsese'nin filmi, Nolan'ın durdurulamaz Oppenheimer'ının başını çektiği alanlarda Amerikan nihilizmi temalarını ele alan diğer büyük epik olma şanssızlığına sahipti. Emma Stone'un Lily Gladstone'u yenmesiyle filmin kaderi belli oldu.

Bradley Cooper da kariyeri boyunca farklı kategorilerdeki Oscar adaylıklarında 12'de sıfır yaptı. Ayrıca Maestro'daki oyunculuğu, yazarlığı ve yapımcılığıyla üç adaylığını da kaybetti. Sezona Netflix'in şov midillisi olarak başlayan, Venedik ve New York film festivallerinde çok beğenilen bir film için üzücü bir son. 


Independnet Türkçe, Variety, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU