Ahmet Türk'ten Burcu Köksal'ın sözleri ve CHP'den gelen açıklamalara ilişkin yorum

Ahmet Türk, Köksal'ın sözlerine ilişkin, İmamoğlu ve Özel'in açıklamalarına atıfta bulunarak, "Bu yanlışı düzeltmek ya da karşı çıkmak konusunda sorumlu davrandılar" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AFP

DEM Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ahmet Türk, CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Serbestiyet'ten Mustafa Ali Akyol'a konuşan Türk, Köksal’ın sözleri ile ilgili, "Bu ırkçı, faşist bir anlayışın sonucudur. Bu kişi maskesini düşürmüş ve gerçek yüzünü göstermiştir. Aslında böyle bir açıklama Kürtleri hem kendisine hem de partisine karşı adeta güvensiz hale getirdi. Zaten daha önce de bir güvensizlik vardı CHP’nin bazı tavırlarından dolayı. Ama bu olay üzerinden bütün CHP’yi sorgulamak doğru değil. CHP’nin tamamının onun dilinden bir anlayışa sahip olmadığını biliyoruz. Bu kişi bir yerde de kendi partisine, CHP’ye büyük zarar vermiştir" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk, şöyle devam etti:

Biz başından beri şunu söylüyoruz; eğer bir halkın kimliği, kültürü içselleştirilmezse hep böyle buna benzer olaylarla karşı karşıya kalırız. Çünkü Türkiye birçok kimliği, kültürü, farklılığı bir arada barındıran bir ülke. Bu gerçeği görmeden siyaset yapmak Türkiye’de barışı sağlamaz, kucaklaşmayı sağlamaz. Herkesin yeniden düşünmek ve tüm toplumu kucaklayacak bir siyaset yürütmek gibi bir sorumluluğu var. Gelecek için, halkların kardeşliği için böyle bir yolu izlemek durumundadır. Bunun ötesinde yürütülen ırkçı siyasetler toplumu gerginleştirmekten başka bir işe yaramaz.

"Sorumlu hareket ettiler"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamaları da sorulan Ahmet Türk, şunları söyledi:

Elbette ki böyle ırkçı ve faşist bir anlayışa karşı CHP suskun kalsaydı gerçekten büyük bir vebalin altında kalırdı. Zaman zaman sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir parti olarak kendi iddiasının altında kalırdı. Sadece CHP’ye değil bütün topluma zarar verirdi. O yüzden bunu düzeltmek ya da karşı çıkmak konusunda sorumlu hareket ettiler.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Independent Türkçe, Serbestiyet

DAHA FAZLA HABER OKU