Ekrem İmamoğlu, Pendik'te kanaat önderleriyle buluştu: İttifakın ana merkezi İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, 'Pendik Kanaat Önderleri' buluşmasında konuştu

Fotoğraf: AA

5 yıl önce seçimi kazandığı süreçte kendisine yapılan haksızlıklardan bahseden İmamoğlu, görevine ancak haziran sonunda başlayabildiğini söyledi. Hızla verilere ulaşıp icraatçı bir dönemi başlatmayı hedeflediklerini belirten İmamoğlu, yaklaşık 1,5 senenin de salgınla geçtiğini dile getirdi. Maliye ve Merkez Bankası'nda liyakatsiz kadroların ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu giderek kötüleştirdiğini belirten İmamoğlu, Türk Lirası'nın (TL) yıllardır yaşadığı değer kaybından bahsetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Soruşturmalar, davalar ve siyasi yasak istekleriyle uğraştığını belirten İmamoğlu, yaptıklarını şöyle anlattı: 


Sosyal yardımları bütçedeki payı açısından 6 kart artırdık. İnsanımızın zorda olduğunu gördüğümüz için yaptık. İstanbul'da sadece yoksulluğu duyuyoruz. Bizim süt dağıtmamızla dalga geçenler şimdi bunu vaat ediyor. Bizim vaatlerimizi başkasının kullanmasını mutlu eder ama bunu sahiplenerek vaat etmeleri iyi bir muhalefetin bu şehre farklı açılımları da getirebileceğini gösteriyor. Biz, iktidar yürüyüşümüzde partiler ötesi bir toplumsal ittifakla güçlü bir siyasal duruşu var ediyoruz. Sorumluluğumu görüyorum. Bunun ana merkezi de İstanbul'dur. Bunu İstanbul'dan başlatabilirsek bambaşka bir yere gider.
 

"İstanbul'da, sosyal politikalarda en başarılı 5 yıl"

100 tane kreş açtıklarını ve 50'sinin yapımının devam ettiğini belirten İmamoğlu, tam ücret alıp istihdam ettikleri aileler olduğunu, bazı çocuklar için ise ailelerden kreş ücreti alınmadığını söyledi. İmamoğlu, kalkınmacılık ve icraatçılık
açısından da İstanbul'un en başarılı dönemini geride bıraktığını söyledi.  "Bizim belediyemiz ne partizanlık ne particilik yaptı" diyen İmamoğlu, 2014-19 arası dönemde İBB'nin gelirinin kendi döneminden 2,5 milyar dolar daha fazla girmesine rağmen 4,2 milyar dolar daha az harcama yaptıklarını kaydetti.

İmamoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

Milletin parasını millete dağıttık. Bu bütçenin 1 lirasına bile zeval gelmemesi için çalıştık. Her ne kadar yanımda çalışan teröristler olduğunu söyleseler de, 1 tane bile bulamadılar, ekip olarak yaptığımız iş ortada. Bana 1 kişi talimat veremez ama 16 milyon talimat verebilir. Ben 39 ilçeye eşit hizmet taşıdım. Ben Beylikdüzü'nde belediye başkanı iken kapılarını açmadılar bir kez. Büyükşehir Belediyesi bizden önce Kadıköy'e 20 yıl selam vermemiş. Ben 20 kez Pendik'e gittim ve hepsinde belediye başkanını davet ettim. Birine bile gelemedi, çünkü bir kişi izin vermemiştir.
 

Kurum'a yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, program sonrasında Kurum'un Kent Lokantaları'na ilişkin sözlerine cevap verdi. Soruları yanıtlayan İmamoğlu “Allah akıl versin. Bu laflarından sonra ben ne diyeyim. Ne dersine çalışmış, üzülüyorum. Ne bu milleti tanıyor. Yapılan iyi hizmetleri al da kopyala onlarla dalga geçme. O ‘Kent Lokantaları’nda 2.5-3 milyon insan yemek yedi. Gerçekten şaşırmış durumda, zaman daraldıkça yapamayacağını anlıyor. Kendini ispat çabasında ama çok kötü cevaplar, sözler veriyor. 31 Mart’ı inşallah çıkartır" dedi.

Kurum ne demişti?

Kurum ise Pendik'teki Ülkü Ocakları Buluşması'nda İmamoğlu'nu eleştirerek "Metro duraklarındaki o durumu, metrobüs duraklarındaki o eziyeti görsem ben olsam emin olun istifa ederim" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU