Gece görülen tuhaf cisim kafa karıştırdı: "Bu UFO mu?"

Yavaş hareket ettiği anlaşılan cismin içinden halkalar çıkıyordu; peki ama neydi?

(Reuters)

ABD'nin Oklahoma eyaletinde yaşayan bir aile pazartesi gecesi, gece göğünde tuhaf ve uhrevi bir cismi kameraya kaydetti.

Neredeyse yarım milyon kez izlenen TikTok videosunda gökyüzünde parlak, yavaşça hareket eden bir cisim görülüyor.

Video pazartesi günü saat 19.30'da (salı günü TSİ 04.00) çekildiğinde Steve Aragona çocukları ve komşularıyla birlikte dışarıdaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aragona'nın KFOR'a tamamını verdiği videoda, insanlar açıklanamayan nesnenin ne olabileceğini sorguluyor. Bir çocuğun bunun kayan bir yıldız olup olmadığını sorması üzerine bir yetişkin, kayan bir yıldız olamayacak kadar yavaş hareket ettiğini söylüyor.

Başka biri de UFO olup olamayacağını soruyor. Bir kişinin, cismin anlaşıldığı üzere kendisinden ayrılmaya başladığına dikkat çekmesi üzerine bir diğeri bunun ses dalgaları olabileceğini belirtiyor.

KFOR'a konuşan Aragona şöyle dedi:

Herkes dışarıda oynuyordu ve komşum Kevin, 'Steve, şuna bir bak' dedi.

Yukarı baktım ve gökyüzünde beyaz bir şey belirdi. Ne olduğu hakkında herkesin bir fikri vardı.

TikTok yorumlarında bazıları bunun, yine pazartesi günü gerçekleşen ve Florida'dan Falcon 9 roketiyle uyduları yörüngeye yerleştiren Space X görevi olabileceği teorisini ortaya attı.

Öte yandan uydular videonun çekildiği söylenen CT 7.30'dan (5 Mart TSİ 04.00) bir buçuk saat önce, yani ET 6.56'da (5 Mart TSİ 02.56) fırlatıldı.

Washington merkezli kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Ulusal UFO Raporlama Merkezi, muhtemel UFO gözlemleri ya da ABD yönetiminin deyimiyle UAP'ler (unidentified anomalous phenomena / tanımlanamayan anormal fenomenler) hakkında sık sık bildirim alıyor. Kuruluş 20 Aralık 2023'le Şubat 2024'ün ortası arasında çevrimiçi bildirim formları aracılığıyla 566 yeni bildirim aldıklarını kısa süre önce aktarmıştı.

Gizemli video, Pentagon'un 1960'larda UFO gözlemlerindeki fırlamanın yüksek ihtimalle ABD ordusunun gelişmiş casus uçakları ve uzay teknolojisiyle yaptığı gizli testlerden kaynaklandığını detaylandırdığı kapsamlı bir rapor yayımlanmasından birkaç gün önce yüklendi.

Cuma günü ABD Kongresi'ne sunulan raporda ABD yönetiminin uzaylılarla etkileşime geçtiğine dair "hiçbir kanıt" bulunmadığı ve gözlemlenen UAP'lerin çoğunun sıradan nesneler olduğu da belirtildi.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

UAP'le ilgili konulara odaklanan televizyon programlarının, kitapların, filmlerin ve muazzam miktarda internet ve sosyal medya içeriğinin fırlayışa geçmesi, büyük olasılıkla bu konudaki kamuoyu konuşmalarını etkileyerek popülasyonun bazı kesimlerinde bu inançları güçlendirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU