Harry Potter'ın Dumbledore'u, bütün servetini eşine bıraktı

İki ergen çocuğunun annesi olan, uzun süre ilişki yaşadığı kız arkadaşına hiçbir şey kalmadığı anlaşılıyor

Sör Michael Gambon geçen yıl eylülde hayatını kaybetmişti (AFP)

Harry Potter'la tanınan oyuncu Sör Michael Gambon servetinin tamamını 61 yıllık eşi Anne Gambon'a bıraktı.

En çok J.K. Rowling'in romanlarından uyarlanan hit filmlerdeki Dumbledore rolüyle sevilen 82 yaşındaki sahne ve ekran yıldızı, geçen yıl eylülde geçirdiği zatürre nöbetinin ardından hayatını kaybetmişti.

Vasiyetinin 5 Mart Salı günü yayımlanmasının ardından Daily Mail'ın eriştiği üç sayfalık belgede, uzun süredir kız arkadaşı olan Philipa Hart'a hiçbir şey bırakılmadığı ortaya çıktı.

Set tasarımcısı olan Hart, Gambon'la 2000'de Longitude'un çekimleri sırasında tanışmıştı. İkilinin ergenlik çağında iki çocuğu var: 17 yaşındaki Tom ve 15 yaşındaki William.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncunun 20 yıl boyunca zamanını eşi Gambon ve uzun süre ilişki yaşadığı kız arkadaşı Hart arasında paylaştırdığı biliniyor.

Bir Dilim Suç'un (Layer Cake) yıldızı 2016'da vasiyetini hazırlayarak eşi ve 60 yaşındaki oğulları Fergus'u belgenin vasileri olarak belirlemişti.

Aktör, eşinin kendisinden önce ölmesi halinde 1 milyon 465 bin 882 sterlinlik (yaklaşık 59,5 milyon TL) servetinin tamamının oğlu Fergus'a kalması yönünde düzenlemeler yapmıştı.

Vasiyete göre Hart'tan olan çocukları 10 biner sterlin (yaklaşık 406 bin TL) ve birer ödül aldı. Her ikisine de Büyük Britanya Variety Club'ın gümüş kalp şeklindeki sahne oyuncusu ödülü bırakılırken büyüğü 1987'de, küçüğüyse 2000'de verilen ödülü aldı.

Hart'a vasiyette hiçbir şey bırakılmadığı anlaşılıyor. Ünlü oyuncunun vasiyetinde bıraktığı miktarın, ölümünden önce satın alınan ve aile üyelerine ait varlıkları içermediği anlaşılıyor.

Gambon'un ölümünü geçen yıl eylülde eşi Anne ve oğlu Fergus, basın sözcüsü aracılığıyla duyurmuştu.

Yapılan açıklamada "Sör Michael Gambon'ı kaybettiğimizi duyurmaktan dolayı yıkılmış durumdayız" demişlerdi.

Sevilen bir eş ve baba olan Michael, geçirdiği zatürre nöbetinin ardından eşi Anne ve oğlu Fergus başucundayken hastanede huzur içinde öldü. Bu acılı zamanda mahremiyetimize saygı göstermenizi rica ediyor, destek ve sevgi mesajlarınız için teşekkür ediyoruz.

Sahne ve ekranların efsanevi yıldızı yaşamı boyunca üç Olivier Ödülü, iki Ekran Oyuncuları Birliği Ödülü ve 4 BAFTA almıştı.

60 yılı aşan kariyeri boyunca Gambon, BBC dizisi The Singing Detective'de başrolü canlandırarak tanınan bir isim haline gelirken, 2000'lerin gerilim filmi Bir Dilim Suç'ta mafya babası Eddie Temple'a da hayat vermişti.

Öte yandan genç izleyiciler onu Harry Potter filmlerindeki Hogwarts Müdürü Albus Dumbledore rolüyle hatırlayacaktır. Richard Harris'in ölümünden iki yıl sonra 2004 yapımı Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nda (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) bu rolü devralmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU