Anthony Joshua, Francis Ngannou'yla "düpedüz savaş" sözü veriyor

"AJ" Cuma günü Suudi Arabistan'da eski UFC ağırsıklet şampiyonuyla boks yapacak

Anthony Joshua ve Francis Ngannou (Reuters)

İki kez ağırsıklet şampiyonu olan Joshua, eski UFC şampiyonu Ngannou'yla Riyad'da boks yapacak ve bu müsabaka, Ngannou'nun bu spordaki ikinci maçı olacak. 37 yaşındaki Kamerunlu boksör ilk maçına ekimde çıkmış ve WBC şampiyonu Tyson Fury'ye tartışmalı bir kararla yenilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdi Ngannou, yine bir Britanyalıyla çarpışmak için Riyad'a döndü ve 34 yaşındaki "AJ"le karşılaşmaya hazırlanıyor. Joshua'nın son maçı da Suudi kentindeydi ve aralıkta Otto Wallin'i 5 rauntta durdurmuştu. Böylece Olimpiyat altın madalyası sahibi, Robert Helenius'u teknik nakavt ve Jermaine Franklin'i hakem kararıyla yenmesinin ardından 2023'teki üç maçından üç galibiyet çıkarmış oldu.

Joshua-Ngannou karşılaşması "Nakavt Kaosu" diye tanıtıldı ve Britanyalı, bu sloganın uygun olacağından emin.

6 Mart Çarşamba günü gerçekleşen basın toplantısında taraftarların cuma günü ne bekleyebilecekleri sorulduğunda Joshua, "Sadece düpedüz savaş, acımasızlık, iyi bir dövüş" dedi. 

Herkes bunun için burada, iyi bir dövüş için.

Onun ilk hayali boksör olmaktı, insanlar bunu unutuyor. Karma dövüş sanatlarına kaç yaşında başladı, 24 mü 26 mı? Neyle karşı karşıya olduğumu biliyorum, tüm bu küçük ayrıntılara bakıyorum ama [aynı zamanda] antrenman maçları yapıyorum, video çalışmamı yapıyorum, bu tür şeyler. Profesyonelce davranıyorum.

Ama o gece, o gece farklı. Tüm bu klasik şeyler uçup gider ve sadece acımasız olmanız gerekir. Elinizden gelenin en iyisini yapın, ne olacağı zaten kaderde yazılı. Ben sadece kaderimi takip edeceğim.

Ngannou karma dövüş sanatlarında son olarak Ocak 2022'de dövüşmüş, Ciryl Gane'i hakem kararıyla yenmesiyle UFC ağırsıklet unvanını korumuştu.

Ngannou 2023'ün başlarında UFC'den ayrılmış ve bu süreçte organizasyonun ağırsıklet kemerini boşaltarak yılın ilerleyen dönemlerinde Professional Fighters League'e imza atmıştı. "Avcı"nın karma dövüş sanatları kariyerine 2024 bitmeden bu şirketle devam etmesi bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU