Ünlü yönetmen, iPhone'la çekilmiş gizli kısa filmini yayımladı

Dünyanın en üretken yönetmenleri arasında gösterilen sinemacının yeni filmi bir manga uyarlaması

Eleştirmenler Miike'nin kendisinden çok daha kıdemli sinemacılarınkine rakip olacak türden bir kariyere imza attığı görüşünde (Apple)

Apple'ın Japon manga meraklıları ve yönetmen Takashi Miike'nin heyecan verici, neo-noir sinemasının hayranları için bir sürprizi var: Yönetmenin yalnızca bir iPhone 15 Pro kullanılarak çektiği 19 dakikalık kısa film.

Efsanevi manga sanatçısının az bilinen eserinden uyarlandı

Midnight adını taşıyan kısa film, efsanevi Japon manga sanatçısı Osamu Tezuka'nın az bilinen bir eserinin uyarlaması. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin büyük bir kısmı, gece neon ışıklarıyla bezeli Tokyo'da geçiyor.

Midnight'ta heyecan verici bir araba kovalamaca sekansı da yer alıyor. Hollywood Reporter'ın aktardığına göre bu, Apple'ın cihazlarının düşük ışıkta video çekme yeteneklerini sergilemek için yapılan kasıtlı bir uygulama. 

Görsel olarak son derece çarpıcı film, suikastçılar tarafından kovalanan Kaede adındaki genç kıza yardım eden gizemli taksi şoförü Midnight'ı konu alıyor.

Filmde Kaede'yi 24 yaşındaki Japon aktris Konatsu Kato canlandırıyor. Ürkütücü çetenin lideri rolündeyse izleyicilerin karşısına hem dizi hem de filmlerle tanınan 49 yaşındaki ünlü karakter oyuncusu Yukiyoshi Ozawa çıkıyor. 

"Etkili bir reklam"

Midnight yakın geleceği görebiliyor, bu da onu Miike'nin kendisi dışında bu filmin geleceğini gören tek insan yapıyor. 

IndieWire, canlı aksiyonu manga çizimleriyle ve aksiyonu komediyle harmanlayan Midnight'ın, "son derece etkili bir iPhone 15 Pro reklamı" olduğunu yazdı. 

En çok Ölüm Provası (Ôdishon) ve Ichi the Killer filmleriyle tanınan ekstrem sinemacı Miike, dünyanın en üretken yönetmenleri arasında yer alıyor.

"Benim için bir onur"

Miike tanıtım projesi üzerinde çalışma deneyimiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Tezuka manga sanatçıları arasında bir tür tanrıdır, bu nedenle onun çalışmalarını sadece iPhone kullanarak ifade etme zorluğunu üstlenmek benim için bir onurdu. Çekim yaparken, doğal olarak, bir filme alışılagelmiş yaklaşımın ötesinde, iPhone'a özgü bir çalışmayı nasıl yapabileceğimizi düşünmek için kendimi zorlamaya başladım. iPhone'un geleneksel bir film kamerasının yapamayacağı şeyleri yapma gücüne sahip olduğunu gerçekten hissettim.

63 yaşındaki ünlü yönetmenin kısa filmini aşağıda izleyebilirsiniz.
 


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU