Yeni bilimkurgu, Netflix'teki ilk haftasında zirveye oturdu

Devam filminin başarısıyla üçüncü bölüme de yeşil ışık yakılabilir

Jeff Chan'in yönettiği Kod 8: 2. Kısım, eleştirmenlerden genellikle olumlu yorumlar aldı (Netflix)

Netflix kitaplığına yeni eklenen yeni bilimkurgu, yayın platformundaki ilk haftasında büyük bir başarı elde etti.

Kuzenler Robbie ve Stephen Amell'in başrollerini paylaştığı yeni film, Connor adlı genç bir adamın hasta annesi için hızlı bir şekilde para bulmak amacıyla süper güçlerini kullanarak bir suçlu çetesine yardım etmesini konu alan 2019 yapımı Kod 8'in (Code 8) devamı niteliğinde. 
 


Sirena Gulamgaus, Altair Vincent ve Jean Yoon'un da rol aldığı Kod 8: 2. Kısım (Code 8: Part II), Connor'ın hayatını yeniden inşa etmeye çalışmasını merkeze alıyor.

93 ülkede en çok izlenenler arasına girdi

Netflix, 2024 yapımı bilimkurgunun 16 yaşından küçükler için uygun olmadığını belirtirken konusunu da şöyle özetliyor: 

Özel güçleri olan insanların baskı gördüğü bir şehirde eski bir suçlu, yolsuz bir polisten korumaya çalıştığı genç için nefret ettiği uyuşturucu baronundan yardım ister.

Netflix, 26 Şubat - 3 Mart haftası için verilerini inceledi ve yayın platformunda dünya çapında en çok izlenen filmleri açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kod 8: 2. Kısım, ilk haftasında listenin zirvesine yerleşti. 20 milyon izleyici sayesinde toplam 33,4 milyon saat izlenen film, Tyler Perry'nin Mea Culpa'sı ve Adam Sandler'ın Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu (Spaceman) gibi diğer Netflix orijinallerinin önüne geçti.

93 ülkede en çok izlenen filmler arasına girmeyi başaran film Türkiye, Arjantin, Britanya, Norveç, Fransa, Almanya ve Yunanistan gibi pek çok ülkede birinci sıraya yerleşmiş durumda.

Eleştirmenlere göre devam filminin başarısı, Netflix'in üçüncü maceraya da yeşil ışık yakabileceğini gösteriyor.

Hatta Kod 8: 2. Kısım, ilk filmden daha iyi bir performans gösterdi. Kod 8, sınırlı sayıda sinema salonunda gösterime girmiş ve yalnızca 157 bin 209 dolar kazanmıştı. Kısa süre sonra Netflix'te gösterime giren Kod 8, devam filminin yaptığı gibi çok izlenenler arasına yükselememişti.


Independent Türkçe, ScreenRant, ComicBook.com

DAHA FAZLA HABER OKU