Kate Middleton hakkındaki tuhaf söylentilerin ve komplo teorilerinin ardındaki gerçekler

Bir kişinin sağlığına dair özel bilgileri kamuoyuyla paylaşmak istememesinin milyonlarca sebebi olabilir. Öyleyse neden bilmeye bu kadar hakkımız olduğunu düşünüyoruz?

(Reuters)

Galler Prensesi'nin halihazırda nerede olduğunu internete sorarsanız, popüler kültür üzerine eğitim almış olursunuz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Komplo teorisi sunulan bir tweet'te, "Kate Middleton kaybolduğundan beri tek bir Banksy bile yok. Tesadüf mü?" yazıyor.

"Sorun yok millet, Kate Middleton'ın nerede olduğunu buldum" diyen bir başkasıysa perçemin uzamasının genellikle "üç ila 4 ay" sürdüğünü belirten bir ekran görüntüsü paylaştı.

Diğer teoriler arasında şunlar da var: "Saklambaç oyunu kontrolden çıktı", "Ay'a görev" ve Kate Middleton'ın Pete Davidson'la çıkıyor olması.

Şimdiye kadar pek çok kişinin bileceği gibi Kate, özel bir sağlık sorunu nedeniyle aralıktan bu yana kamuoyunun karşısına çıkmıyor. Kensington Sarayı ocakta Kate'in alt karın ameliyatı geçirdiğini açıklamıştı.

O sırada yapılan açıklamada "Çocukları için mümkün olduğunca normalliği sürdürme arzusunu ve kişisel tıbbi bilgilerinin gizli kalması isteğini kamuoyunun anlayacağını umuyor" denmişti. 

Dolayısıyla Kensington Sarayı, Majesteleri'nin gidişatına ilişkin güncellemeleri yalnızca paylaşılacak önemli yeni bilgiler olduğunda sunacaktır.

Daha sonra ocak sonunda gelen diğer tek güncelleme Kate'in hastaneden taburcu edildiği oldu. Kensington Sarayı yaptığı açıklamada "Galler Prensesi ameliyat sonrası iyileşme sürecine devam etmek üzere Windsor'daki evine döndü. İyi ilerleme kaydediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Prens ve Prenses, The London Clinic'teki tüm ekibe, özellikle de özverili hasta bakım personeline sağladıkları bakım için son derece müteşekkir. Galler ailesi dünyanın dört bir yanından aldıkları iyi dilekler için minnettar hissetmeyi sürdürüyor.

O zamandan beri saray, Kate'in "durumunun iyi olduğu" ve sadece "önemli" gelişmelerle ilgili bilgi verecekleri yönündeki sık sık tekrarlanan nakarat dışında başka bir güncelleme yapmadı. Perşembe günü, muhtemelen internette yorum yapanları caydırmak için bunu yeniden yayımladı.

Galler Prensi'nin kısa süre önce "kişisel bir mesele" nedeniyle bir kraliyet nişanını kaçırması da buna eklenince, kraliyet hayranları ve çevrimiçi toplulukta spekülasyonlar kaynama noktasına ulaştı.

Hepsi epey zararsız olsa da teorilerin çoğu, Kate'in görünüşü etrafında dönüyor. Perçem söylentisi var. Fikir, yanlış giden bir saç boyama işi yüzünden saklandığı.
 

Kate Middleton

Kate'in gözlerden uzak kalması internette giderek daha saçma spekülasyonlara yol açıyor (AP)​​​​


Hatta bazıları Prenses'in Brezilya tipi popo kaldırma ameliyatının iyileşme sürecinde olması ihtimalinden bile söz ediyor. Diğerleriyse prensesin "Kayıp Kız (Gone Girl) yaptığını" iddia ediyor, hatta Kraliçe'nin "Saltburn yaptığı" yönünde espriler yapıyor, bunun detaylarını size bırakıyorum.

Belli ki pek çok kişi tüm bunlarla çok eğleniyor ve en tuhaf tweetler milyonlarca beğeni ve retweet alıyor. Ancak burada daha derin bir şeyler de var.

Sonuçta, Galler Prensi hakkında bu düzeyde bir entrika ve saplantı görür müydük? Ya da Kral? Prens Harry bile internette bu kadar ilgi çekmemişti. Üzücü gerçek şu ki, Kate'in özel tıbbi sorununa internetin verdiği tepkinin etrafında bir kadın düşmanlığı kokusu var.

Detayları neden bilmeliyiz? Elbette, o kraliyet ailesinin bir üyesi ve halk onun genel sağlık durumundan haberdar olmayı bekliyor. Ancak saray, Kate her ne yaşıyorsa bunun özel bir mesele olduğunu açıkça belirtti. Neden buna hakkı olmasın ki?

Konu sağlığımız olduğunda, ne kadar ayrıntı paylaşacağımız bizim inisiyatifimizde değil mi? Olabilecek sayısız şeyi bir düşünün. Kadınların yaşadığı o kadar çok sağlık sorunu var ki birçok nedenden dolayı bunları dünyayla paylaşmaktan çekinebiliyoruz.

Saray'ın sürekli söylediği gibi, paylaşılacak önemli bir güncelleme olduğunda haberdar edileceğiz. O zamana kadar Kate'in neler yaşadığı hakkında gerçek bir fikrimiz olmayacak, olmamalı da.

Yine de birkaç olasılığı göz ardı edebiliriz; Davidson'la aktris Madelyn Cline'ın çıktığı söyleniyor.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU